AFP
NOVA TENISKA ZVIJEZDA

Vekić: Ženski tenis nam dugo nije bio ovako jak, jednog dana uzimamo Fed Cup!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 19. lipanj 2013. 21:08

Neuobičajen, ali efikasan način komunikacije s hrvatskim medijima izašao je iz tabora nove hrvatske teniske i sportske zvijezde Donne Vekić. Nakon što je 16-godišnja Osječanka igrala u svom drugom finalu na WTA Touru (prošle jeseni bilo je prvo u Taškentu, sada drugo u Birminghamu), vjerojatno su njezina agenta Lawrencea Frankopana te tatu Igora i mamu Brankicu zatrpali sa svih strana zahtjevima za razgovor.

Oni su se dosjetili kako udovoljiti svima te prije svega sačuvati Donnu od svakodnevnog maltretiranja uoči njezina prvog nastupa na mitskom Wimbledonu.

Jučer su svi zainteresirani za intervju dobili svojih pet minuta, točan termin kojeg se trebalo pridržavati kako bi svi došli na red. Vjerujemo da su na kraju svi bili zadovoljni sa svojih pet minuta.

Donna je uvjerljivo najmlađa u društvu sto najboljih, tinejdžerke više ne drmaju teniskim svijetom kao u neka druga vremena.

Posljednja koja je kao tinejdžerka osvojila Grand Slam titulu bila je - Marija Šarapova. Bilo je to na Wimbledonu 2004. godine, kad je na sveopće iznenađenje u finalu šokirala Serenu Williams.

Šarapova je tada imala 17 godina, Donna će 17. rođendan proslaviti 28. lipnja, pa je logično pitati što bi joj bio najljepši poklon?

- Voljela bih još biti u turniru na taj dan. To bi bio najljepši poklon, to bi značilo da sam se plasirala u 3. kolo.

Već iz ovih riječi naslutili smo da joj Wimbledon kotira visoko na ljestvici najdražih turnira. Sjeća li se kad je prvi put gledala na televiziji prijenose iz Wimbledona?

- Bila sam jako mala, ne sjećam se godine, ali znam da su igrale Serena i Venus jedna protiv druge.

Dakle 2002. ili 2003. godine, oba finala dobila je Serena. Igrale su još 2008. i 2009. godine, svakoj je pripalo po jedno, ali Donna tada već nije bila mala.

- Wimbledon mi je najdraži, odmah sam ga zavoljela. Tu je ljubav prema Wimbledonu dijelom prenio i moj trener David Felgate, ali nema u tome ništa čudno. Mislim da je većini igrača i igračica Wimbledon prvi na rang-listi, ipak je to najveći i najstariji turnir na svijetu. Kraljevski turnir.

Kad je već spomenula sestre Williams, zaustavimo se na Sereni i njezinoj dominaciji.

- Uh, najbolja je i nitko joj nije ravan. Mislim da nakon nje dugo neće biti tako dominantne igračice. Nije me strah od eventualnog meča s njom, dapače, voljela bih da se to dogodi, ali ne baš u 1. kolu Wimbledona. Inače, najneugodnija s kojom sam dosada igrala bila je Agnieszka Radwanska. Vrlo neugodan stil, u stanju je stavljati lopte u kutove.

Po veselim odgovorima zaključili smo da nije dugo bila razočarana zbog drugog izgubljenog finala.

- Držalo me nekoliko sati, nitko ne može biti zadovoljan kad izgubi. Ponovit ću, kao što sam rekla, odmah nakon finala, bit će ih još, a bit će i pobjeda.

Donna je prije nekoliko mjeseci preuzela status najbolje hrvatske tenisačice. Kako nam je ženski tenis u uzlaznom trendu, to je svakako razlog za zadovoljstvo.

- Dobar je osjećaj, pogotovo što nisam jedina dobra cura. Mislim da nam tenis dugo nije bio ovako jak. Jedino onda kad su zajedno igrale Iva Majoli i Mirjana Lučić. Mislim da smo mi toliko dobre da ćemo jednom osvojiti Fed Cup!

Ona ne misli tako lako prepustiti prvo mjesto među Hrvaticama, do kraja godine još misli ići prema vrhu.

- Cilj je ući u pedeset najboljih. Znam, reći ćete da sam blizu, jer sam nakon Birminghama došla do 64. mjesta, ali moram ja dosta bodova i obraniti.

Isto tako, dosta je bodova na raspolaganju.

- I to je, također, istina.

Linker
22. rujan 2024 20:15