Miomir Kecmanović

 HU JINGCHEN/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA
UVJERLJIV PORAZ

Srbija doživjela težak šok u Davis Cupu pred domaćom publikom: ‘Potpuna bruka, počistili su nas‘

Đoković nije igrao zbog obveza u Australiji, ali je i bez njega srpski tim na papiru bio favorit
Piše: SNObjavljeno: 03. veljača 2024. 16:42

Srpska Davis Cup reprezentacija izgubila je od Slovačke i izgubila priliku da se bori za "salataru". Poslije dva poraza u pojedinačnoj konkurenciji u petak srpski tim je izgubio i u meču parova. Pred dobro raspoloženom publikom u Kraljevu, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić poraženi su od Lukasa Kleina i Igora Zelenaya rezultatom 7-6(4), 6-3.

Prvo je u petak Miomir Kecmanović izgubio od od 142. igrača svijeta Lukasa Kleina (7:6, 6:2), da bi potom istu sudbinu doživio i Dušan Lajović koji je igrao s 122. tenisačem svijeta Alexom Molcanom (4:6, 6:2, 6:0).

Najuspješniji srpski tenisač Novak Đoković nije igrao zbog obveza na Australian Openu gdje je ispao u polufinalu, ali je i bez njega srpski tim, koji je prošle godine bio u polufinalu i izgubio od kasnijeg pobjednika Italije, na papiru bio veliki favorit .

Na rasporedu je još jedan meč u pojedinačnoj konkurenciji, ali on neće imati nikakvu važnost s obzirom na to da je Slovačka već osigurala nedostižnih 3-0 čime su srpski tim osudili na borbu za opstanak u Svjetskoj grupi u rujnu.

Srpski mediji ovaj poraz doživjeli su kao veliki neuspjeh svog tima. Tako se na portalima može pročitati da su "Slovaci počistili reprezentaciju" te da su doživjeli "potpunu bruku" i poraz od autsajdera. Velikim slovima istaknuta je i činjenica da kad nema Novaka, nema ni pobjede.

Linker
03. svibanj 2024 15:20