ATP MONTE CARLO

ĆORIĆ ZAUSTAVLJEN U 1. KOLU Ukrajinac Dolgopolov iskoristio Bornine poklone

Na trećem Mastersu sezone, protiv Aleksandra Dolgopolova je srušio vlastiti negativni rekord na Touru u broju dvostrukih pogrešaka (9) te izgubio sa 5-7, 7-5, 2-6
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 13. travanj 2015. 16:35

Borna Ćorić pamtit će debi u Monte Carlu kao „prve mačiće“. Na trećem Mastersu sezone, protiv Aleksandra Dolgopolova je srušio vlastiti negativni rekord na Touru u broju dvostrukih pogrešaka (9) te izgubio sa 5-7, 7-5, 2-6.

Kao prvi 18-godišnjak nakon Rogera Federera (2000.) koji je direktno izborio Monte Carlo, bez pozivnice ili kvalifikacija, Ćorić se nije stigao dovoljno prilagoditi na zemlju. Dolgopolov je brojnim kratkim loptama uporno remetio njegov ritam i hvatao ga u zamke iz kojih često nije bilo bijega.

Ćorić je meč otvorio uz puno nesigurnosti. Dolgopolov je u trećem gemu iskoristio prvu break šansu, a do vodstva 4-3 nije izgubio nijedan poen na servisu, kada Ćorić nakratko hvata priključak. Bio je to početak serije od četiri uzastopna breaka, koju je Ukrajinac zaključio vodstvom za 6-5. Drugi servis za set osvajač Umaga iz 2011. nije propustio.

Nastavak je bolje otvorio Ćorić i poveo 2-0, ali njegov je break suparnik i treći put ekspresno anulirao. Sve do 12. gema više nije bilo međusobnih prijetnji protiv servisa. Tada je Kijevljanin kod 30-30 promašio forhend i otvorio Ćoriću priliku za ukupno izjednačenje. Prvu set loptu spasio je asom, no na drugoj Zagrepčanin odlično napada i vraća stvari na početak.

Sav taj trud kao da je bio uzaludan, jer nova „dupla“ i dva promašaja na početku trećeg seta odmah su Ćorića bacili u zaostatak. Dolgopolov ga je breaknuo bez izgubljenog poena pa u sljedećem gemu odličnim servisima okrenuo 0-30.

Kartu za povratak u meč Ćorić je poderao u četvrtom gemu. Izborio je tri vezane break lopte, ali Dolgopolov je ostao koncentriran, iščupao se s nekoliko sjajnih poteza i otišao na 3-1. U sljedećem gemu napravio je još jedan break i potom dokrajčio najmlađeg člana Top 100.

Marinu Čiliću će suparnik u drugom kolu bit će mu 31-godišnji Florian Mayer. Nijemac je u turnir upao sa zaštićenim renkingom, budući da je zbog ozljede prepona pauzirao više od godinu dana.

Turnir parova trajao je za Marina Draganju i Henrija Kontinena samo 51 minutu. Toliko je Dimitrovu i Mirnjiju trebalo da ih izbace sa 6-1, 6-3.

ATP Masters 1000 Monte Carlo

1. kolo: Dolgopolov - Ćorić 7-5 5-7 6-2.

Linker
23. rujan 2024 23:32