ATP BUKUREŠT

Borna Ćorić uzvratio Stahovskom i izborio hrvatski derbi s Karlovićem

Nikola Mektić pamtit će jučerašnji dan kao jedan od najboljih u karijeri. U roku od četiri sata Zagrepčanin je dobio dva meča kvalifikacija i izborio glavni ždrijeb turnira
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 20. travanj 2015. 19:51

Turnir u Bukureštu nije mogao početi bolje za hrvatski tenis. Borna Ćorić revanširao se Sergiju Stahovskom za poraz iz Zagreba te izborio hrvatski derbi protiv Ive Karlovića, a Nikola Mektić prošao je kvalifikacije i plasirao se u glavni turnir.

U prvom meču nakon raskida suradnje s trenerom Željkom Krajanom, Ćorić je nakon dva sata i 40 minuta borbe slavio sa 6-2, 6-7(4), 7-6(2). Od početka do kraja inzistirao je na agresivnoj taktici i na trenutke podsjetio na svoja najbolja izdanja.

U dvoboj je ušao kao brzi vlak. Ukrajincu je odmah oduzeo servis i poveo 2-0. Svoj početni udarac držao je suvereno, ispustivši tek pet poena u prvom setu. U osmom gemu je još jednom pritisnuo 11 godina starijeg suparnika pa reprizirao break za 6-2.

Na početku drugog seta Stahovskij se probudio iz letargije. Triput je napravio break, ali ga je neumorni Ćorić svaki put sustigao, zaključno sa 12. gemom u kojem je Stahovskij imao i set-loptu.

U tie-breaku je ipak prvi popustio Borna. Predugačka lopta otvorila je Stahovskom prednost kod 5-4, što je 51. igrač svijeta kapitalizirao s dva odlična servisa.

Premda su se u setu odluke obojica tenisača ogrebla za nekoliko break šansi, rezultat je do tie-breaka ostao izjednačen. Ćorić je tada posegnuo u zadnje rezerve energije, odmah napravio mini-break i dominantnom igrom zadržao prednost za ulazak u osminu finala.

Nikola Mektić pamtit će jučerašnji dan kao jedan od najboljih u dosadašnjoj karijeri. U roku od četiri sata 26-godišnji je Zagrepčanin dobio dva meča kvalifikacija i treći put izborio glavni ždrijeb ATP turnira.

Prvo je ujutro sa 6-4, 4-6, 6-4 nadigrao srpskog igrača Peđu Krstina, a poslijepodne za 49 minuta sa 6-1, 6-1 ispreskakao Rumunja Antonescua. Hrvatska je tako s četvoricom predstavnika postala najbrojnija teniska sila na Trofeju Nastase Tiriac. Mektić će u prvom kolu igrati protiv 65. igrača svijeta, Uzbekistanca Denisa Istjomina.

Sjajan dan zaokružila je Petra Martić, koja se drugi put u dva tjedna probila u glavni WTA turnir. Nakon Katowica, kvalifikacije je prošla i u Stuttgartu, gdje je u trećem kolu sa 3-6, 7-6(5), 6-4 svladala Ukrajinku Juliju Bejgelzimer.

Linker
24. rujan 2024 01:24