Ronald Gorsic / CROPIX
KRAH NAKON DVA SETA

Ćorić: 'Naglo sam se osjećao loše...'; Krajan: 'Moramo istražiti zašto se to dogodilo'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 06. ožujak 2015. 20:43

Borbeni mladac Borna Ćorić izgubio je od Viktora Troickog u pet setova (6-4, 6-1, 3-6, 2-6, 6-1) u meču koji je obilježio veliki preokret poslije čega je Srbija protiv Hrvatske u prvom kolu svjetske skupine Davis cupa povela sa 2-0.

Nakon što je ekspresno završio prva dva seta potpuno nadigravši puno iskusnijeg suparnika, 41. igrača svijeta, Borna je neobjašnjivo pao u trećem setu nakon čega se igrao neki sasvim novi meč unutar meča, a on je u zadnja tri seta uspio osvojiti samo šest gemova. Dva sata i 59 minuta trajao je ovaj ‘dvosmisleni’ dvoboj prije kojeg je Srbija 3-0 pobjedom prvog igrača svijeta Novaka Đokovića nad Matom Delićem zaradila prvi bod.

Hrvatski reporteri su u petak u Kraljevu već ispisali polovicu izvještaja pod radnim naslovom 'Borna junak dana, vratio je rezultat na 1-1 i ostavio Davis cup meč otvorenim', a onda je Borna neočekivano dobio grčeve u zadnjoj loži i potpuno pao dopustivši Troickom potpuni preokret za 2-0 Srbije.

Iako je do kraja izdržao, sve do konačnih 3-2 za Troickog nije se znalo što je zaustavilo Ćorića na pobjedonosnom putu:

- Naglo sam se počeo loše osjećati loše, dobio sam grčeve, pala mi je energija, slabije sam se počeo kretati, sve to skupa me je presjeklo. To je neki koloplet sitnica koje su me odvele do poraza.

Malo je Viktor tu promijenio igru, počeo je biti agresivniji, no ja sam jedini krivac. Dotad sam odlično pokrivao cijeli teren, a zatim zbog svega spomeutog zakazao. Trebalo mu je samo par poena da osjeti da sam pao i da sve preokrene.

U sličnom je tonu poraz komentirao izbornik Željko Krajan:

- Borna je sve rekao, igrao je odlično, taktički savršeno dok je fizički bio dobar. Poslije nije uspijevao posložiti taktičke dijelove igre. Viktor je tu iskusniji, iskoristio je ponuđeno. Zašto su se ti grčevi pojavili nakon samo sat i 15 minuta igre, to je teško pogoditi i to trebamo istražiti. Viktor je nakon toga izbacio Bornu iz neke njegove komforne zone i pobijedio...

Linker
24. rujan 2024 01:21