BEZ ĆORIĆA U NEDJELJU

KRAJAN 'Očekivali smo da će se tako nešto dogoditi'; ŠKUGOR 'Oni su bili bolji'

U nedjeljnoj reviji u Kraljevu sigurno neće igrati Novak Đoković, a neće biti ni Borne Ćorića
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 07. ožujak 2015. 21:35

Već nakon dva dana Davis Cup ogleda u Kraljevu sve je poznato. Srbija će u četvrtfinale Svjetske skupine, a Hrvatska će u doigravanje za ostanak u eliti.

- Očekivali smo da će se tako nešto dogoditi, tako da nismo bili posebno iznenađeni - rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan.

Đoković nije specijalist za parove, ali je ipak bio daleko svježiji budući da je odigrao tri seta za sat i pol protiv Delića u odnosu na Troickog i njegovih tri sata za pet setova protiv Ćorića.

- Uvijek je nezgodno igrati protiv kalibra tenisača kakav je Đoković bez obzira što nije klasični dubl igrač, ali Novak je Novak - kratko će objasniti Marin Draganja.

- Ima dobar servis, što nije tajna, sada je dobar bio na mreži.

Ovo je bio sedmi uzastopni meč u kojem smo igrali s različitom kombinacijom u paru. Draganji je ovo bio treći nastup za reprezentaciju i treći je put imao različitog partnera, nakon Mate Pavića i Marina Čilića, sada je tu bio Franko Škugor.

- Lani sam promijenio tri partnera na Touru, što jasno otežava situaciju za uigravanje i privikavanje. Bilo bi idealno cijelu godinu igrati s istim partnerom, ali situacija je takva - rekao je Draganja.

Škugoru je ovo, pak, bio premijerni nastup u Davis Cupu. Osjetilo se u njegovoj igri da ima dosta treme, uostalom, od pet breakova koje su napravili Zimonjić i Đoković četiri su bila na servis Šibenčanina.

- Od servisa preko svih ostalih segmenata oni su jednostavno bili bolji tako da je teško moglo biti bolje od ovoga za nas - rekao je Škugor nakon poraza u tri seta za sat i 49 minuta.

Hrvatska je tako nakon dva dana u Kraljevu i dalje na nuli, a današnji mečevi bit će bez značaja. Zato se i igraju na dva dobivena seta i s tie-breakom. Ostalo je jasno i potpuno otvoreno tko će igrati u nedjeljnoj reviji u Kraljevu. Sigurno neće biti Novaka Đokovića, koji bi u vrijeme današnjih mečeva već mogao biti na putu prema SAD-u, a sigurno neće biti ni Borne Ćorića.

- Pokušat ću poštedjeti Bornu zbog iscrpljujućeg prvog meča ovdje i činjenice da već u utorak igra kvalifikacije u Indian Wellsu - pojasnio je Krajan.

- Delić će sigurno igrati, a vidjet ćemo hoće li moći Franko igrati jer osjetio je nešto na desnoj nozi u prvom setu.

Linker
22. rujan 2024 01:21