Borna Gojo

 ANTE CIZMIC Cropix
ATP STOCKHOLM

Wawrinka zaustavio Goju, Prižmića očekuje veliki okršaj za četvtrfinale protiv domaćeg predstavnika

Unatoč Gojinom porazu, hrvatski tenis nije ostao bez predstavnika na turniru u Stockholmu
Piše: HinaObjavljeno: 17. listopad 2023. 21:57

Švicarski trostruki Grand Slam pobjednik Stan Wawrinka u meču prvog kola ATP turnira u Stockholmu svladao je hrvatskog Davis Cup reprezentativca Bornu Goju sa 7-5, 6-4 za 90 minuta igre.

Wawrinka je prvi došao do ‘breaka‘ i poveo 2-1, ali je Gojo već u sljedećem gemu uzvratio Švicarcu. Hrvatski tenisač je kod vodstva 4-3 imao tri nove prilike za oduzimanje servis, ali se 38-godišnji veteran izvukao. Kod rezultata 5-5 Gojo je odigrao loš gem i omogućio Wawrinki servis za prvi set. Švicarac je opet ušao u probleme, dopustio Goji da dođe do 15-40, ali se spasio s asom i još jednim odličnim servisom te nakon 47 minuta realizirao prvu set-loptu.

Švicarac je do odlučujućeg ‘breaka‘ u drugom setu došao već u trećem gemu, a Gojo priliku za povratak nije dobio. Spasivši 0-40 u sedmom gemu te još tri ‘break‘-lopte koje su ujedno bile i meč-lopte u devetom gemu, 25-godišnji Splićanin je izbjegao rezultatski uvjerljiviji poraz.

Goji je ovo bio prvi meč od sredine rujna i nastupa za hrvatsku reprezentaciju na turniru završnice Davis Cupa u Splitu, gdje je ozlijedio leđa e zbog toga propustio nastupe na turnirima u Astani i Šangaju.

Unatoč Gojinom porazu, hrvatski tenis nije ostao bez predstavnika na turniru u Stockholmu, jer se do drugog kola glavnog ždrijeba iz kvalifikacija probio 18-godišnji Dino Prižmić (ATP - 165.). Hrvatski reprezentativac će u četvrtak igrati protiv domaćeg predstavnika Eliasa Ymera (ATP - 168.) za plasman u svoje drugo četvrtfinale na ATP Touru.



ATP Stockholm - 1. kolo

Emil Ruusuvuori (Fin) - Benjamin Hassan (Lbn) 6-2, 6-1

Pavel Kotov - Christopher Eubanks (SAD/7) 6-7 (2), 6-3, 7-6 (5)

J. J. Wolf (SAD) - Sebastian Baez (Arg/5) 7-6 (5), 6-2

Laslo Đere (Srb) - Leo Borg (Šve) 6-3, 6-3

Stan Wawrinka (Švi) - BORNA GOJO (HRV) 7-5, 6-4

Filip Mišolić (Aut) - Daniel Evans (VB) 6-4, 7-6 (1)

Linker
29. travanj 2024 23:35