VALENTINA CLARET/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Valentina Claret/imago Sportfotodienst/profimedia
ATP I WTA LJESTVICA

Najbolji hrvatski tenisač napredovao jedno mjesto na najnovijoj ljestvici, najbolje tenisačice doživjele pad

Na drugu se poziciju popeo Jannik Sinner, dok je Carlos Alcaraz pao na treće mjesto
Piše: HINAObjavljeno: 01. travanj 2024. 09:49

Najbolji hrvatski tenisač Borna Čorić napredovao je jedno mjesto i sada zauzima 32. poziciju na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak.

Duje Ajduković je napredovao dva mjesta i sada je 115. tenisač svijeta, dok je Borna Gojo pao jedno mjesto, na 120. poziciju. Dino Prižmić se popeo sa 173. na 170. poziciju.

Prvo mjesto na ljestvici drži srpski tenisač Novak Đoković, no na drugu se poziciju s treće popeo Talijan Jannik Sinner, dok je Španjolac Carlos Alcaraz pao s drugog na treće mjesto.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić pala je dva mjesta na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak, a pad od jednog mjesta je ubilježila i Petra Martić.

Vekić je ovaj tjedan 36. tenisačica svijeta, a Martić 61. Jana Fett je pala 12 mjesta i sada zauzima 171. poziciju, dok je Lucija Ćirić Bagarić napredovala 13 mjesta do 194. pozicije. Petra Marčinko je pala dva mjesta i sada je 204. tenisačica svijeta.

Na vrhu nema promjena. prva je Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Arna Sabaljenka, a treća Amerikanka Coco Gauff.

Linker
29. travanj 2024 08:44