Marin Čilić

 Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
DAN ZA PAMĆENJE

Svijet je zatečen pothvatom Marina Čilića: ‘Ovo je budući član Kuće slavnih‘

Samo ga jedna titula dijeli od Gorana Ivaniševića, koji je s 22 naslova hrvatski rekorder na Touru
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 24. rujan 2024. 16:26

"Naslovi u 2024. godini: Đoković nula, Nadal nula, Čilić jedan. Tko je tu pravi GOAT?" Jedan od komentara koji se proširio Twitterom nakon što je Marin Čilić u Hangzhouu osvojio prvu titulu nakon tri godine, postavši najslabije rangirani ATP pobjednik (777.) u povijesti, zorno ilustrira oduševljenje teniske zajednice podvigom hrvatskog velikana.

Za četiri dana Čilić će napuniti 36 godina, no čak i uz optimizam kojeg inače ima na bacanje, ovakvom rođendanskom poklonu vjerojatno se nije nadao. Iz teniskog čistilišta, u situaciji kad su ga mnogi već slali u mirovinu, uzdignuo se kao feniks i podsjetio od kakvog je šampionskog materijala satkan.

"Ovo je budući član Kuće slavnih", zaključio je José Morgado, jedan od najpraćenijih svjetskih teniskih novinara. Njegova kolegica Stephanie Myles opisala je Čilićevu pobjedu "impresivnom".

Ima i onih koji su ga usporedili s njegovim dugogodišnjim rivalom i prijateljem Juanom Martínom del Potrom, kojega su ozljede poslale u mirovinu. Argentinac je od Čilića stariji pet dana.

Naslov u Hangzhouu podsjetio je i na Čilićev impresivan životopis, na kojem se u protekle dvije godine nalovila prašina.

"Nisam ni primijetio da je do današnjeg dana imao 20 titula i igrao u 37 finala. To su ozbiljni brojevi u razdoblju Velike trojke", napisao je jedan tviteraš.

Čilića sada samo jedna titula dijeli od Gorana Ivaniševića, koji je u karijeri osvojio 22 naslova i još uvijek je hrvatski rekorder na ATP Touru. Tko zna, možda ne zadugo...

Linker
24. rujan 2024 16:27