- Afp
EPSKI POVRATAK

Senzacija u Kini: Čilić ispisao povijest tenisa i ostvario skok za više od 500 mjesta!

Hrvatski tenisač je u dva seta bio bolji od Kineza Zhizhena Zhanga
Piše: SNObjavljeno: 24. rujan 2024. 15:30

Marin Čilić se vratio tenisu na najvišoj razini! Hrvatski tenisač je slavio u finalu ATP turnira u kineskom Hangzhouu i tako osvojio svoj prvi turnir nakon listopada 2021. kada je osvojio turnir u Sankt Petersburgu.

Čilić je u finalu Hangzhoua sa 7:6 (5), 7:6 (5) bio bolji od domaćeg tenisača Zhizhena Zhanga, inače 43. igrača svijeta. Tako se nekadašnji osvajač US Opena na najbolji način vratio tenisu koji je u posljednje dvije godine bio u drugom planu zbog velikih problema s koljenom. Meč je bio dosta tvrd, oba tenisača su bila sigurna na servisu pa nije bilo niti jednog breaka, a i Čilić i Zhang su imali samo po dvije break lopte u cijelom meču. No, hrvatski tenisač je bio koncentriraniji u oba tie-breaka i došao do zasluženog trijumfa.

Inače, ovo je Čiliću 21. osvojeni ATP turnir u karijeri, a još 16 puta je igrao finala. Inače, on je najniže rangirani tenisač koji je osvojio ATP turnir u povijesti. Prije Hangzhoua bio je 777. igrač svijeta, a s ovim naslovom skočit će na 212. mjesto, odnosno ostvarit će skok od 565 mjesta.

Linker
24. rujan 2024 15:56