Srđan Vrančić/CROPIX
PROBLEMI U BRLOGU

‘Medvjedima’ kasni lova: Samo da se ne osipamo u narednim mjesecima...

Piše: ArhivaObjavljeno: 14. studeni 2012. 11:32

Medveščak večeras na Laništu protiv Olimpije (19.15) kreće u drugu od tri ovosezonske ledene groznice. Prva je “preboljena” u rujnu u Puli, a treća će uključivati pet utakmica u Areni Zagreb u siječnju. Aktualni Ice Fever na rasporedu je od danas do nedjelje i uključuje tri utakmice; uz Ljubljančane, u Arenu Zagreb će Klagenfurt (petak, 19.15) i Red Bull (nedjelja, 17.30).

Novi ulazak hokeja u najveću hrvatsku sportsku dvoranu pomalo je u sjeni sve većih financijskih problema društva iz Doma sportova. Medveščak je često pratio glas lošeg platiše (Gojanović ga danas opravdava općom nelikvidnošću u društvu i nemogućnošću sponzora da njima isplate dogovoreno), pa je nekoliko igrača iz Zagreba odlazilo uz najave sudskih tužbi.

Banham ‘utjerivao’ dug

Klub je na sudu završio samo s dvojicom, Bezinom i Rabbitom, ali sve veće nepovjerenje prema sposobnosti kluba da redovito plaća, koje raste i kod aktualne igračke garde, navode na pomisao da ovdje nije kraj. Nedavno je o dugovanjima otvoreno govorio i Banham, danas igrač Albe Volan, kojem u klubu nisu isplatili dio prošle sezone “jer je izazivanjem tučnjave u prvoj utakmici polufinala protiv KAC-a nanio štetu Medveščaku”.

Dakle, povijest će potvrditi da sadašnja kašnjenja nisu slučajnost, a apsurd aktualne situacije je da momčad igra najbolji hokej otkako je EBEL-a, pokušava nastaviti pobjednički niz i - nije zadovoljna.

Navijači najbolji sponzor

Nisu svi u istim problemima. Jeffrey sigurno neće osjetiti ZG recesiju (kada bi je osjetio, istog bi trenutka bio na zrakoplovu za SAD), ali zato oni koji su najdulje u Zagrebu imaju i najveću rupu u novčaniku. Čak su i neki od novih, poput Greentreeja, zabrinuti zbog glasina o kašnjenju.

- Za klupske ambicije je važno da se ne osipamo u narednih mjesec ili dva. Ako prvi igrač ode bez vidljivog razloga, drugi će znati da je u pitanju novac. Tada bi nam prijetilo osipanje koje bi bilo početak kraja - kazao nam je jedan od izvora iz svlačionice.

Iz kluba potvrđuju da problemi s dinamikom isplate postoje, ali inzistiraju na svojoj istini koja se kosi s onom iz svlačionice. Tvrde da kasne bonusi “prema dogovorenim rokovima isplate”, dok igrači potvrđuju da ni plaća nije redovita te da nekima, uz bonuse za prošlu sezonu, kasne i do dvije plaće. U takvom raspoloženju, svaka pobjeda je bitna za održavanje atmosfere oko kluba. Ona je trenutačno jako važna, koliko zbog klupskih prihoda, toliko i zbog nastavka hokejske euforije koja, kako kaže Raymond, mnoge “medvjede” veže za Zagreb. Osipanje će biti teško zaustaviti, a to bi bilo velika šteta. Zbog euforije, zdravog sportskog projekta i iznosa koji nisu astronomski. Zato “medvjedi” ovih dana u Areni regrutiraju nove navijače, najlojalnije i najvažnije “sponzore”.

Linker
25. rujan 2024 07:20