AFP
POSTIGNUT DOGOVOR

Kraj NHL lockouta: Kreće skraćena sezona, Jeffrey se ne vraća u Medveščak!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2013. 13:00

Udruga igrača i vodstvo NHL lige postigli su provizorni dogovor oko koliktivnog ugovora kojim je okončan "lockout" odnosno štrajk najjače hokejske lige svijeta započet 15. rujna 2012. godine.

Nakon više od 16 sati pregovora u njujorškom hotelu u središtu Manhattana, Udruga igrača i vodstvo NHL lige postiglo je privremeni dogovor nakon više od četiri mjeseca štrajka, koji je koštao, prije svega navijače, otkazivanjem više od polovice utakmica regularnog dijela sezone.

Neimenovani izvor otkrio je ESPN-u da je postignut privremeni dogovor, te da se još neki detalji ugovora moraju uskladiti, ali i da je sve spremno za početak nove skraćene sezone NHL lige.

Detalji novog ugovora zasada nisu poznati kao ni datum kada će krenuti prve pripremne utakmice klubova.

Nakon što je završio 'lock-out' u sjevernoameričkoj hokejaškoj ligi (NHL) otpala je mogućnost da se napadač Pittsburgh Penguinsa Dustin Jeffrey vrati u Zagreb i nastavi karijeru u redovima Medveščaka.

Jeffrey je stigao u Zagreb početkom listopada i za 'medvjede' je upisao 20 nastupa zabilježivši 11 golova i 12 asistencija.

- Nažalost ne dolazim natrag u Zagreb. Sretan sam što se vraćam u svoj klub i što je ova saga konačno završila, ali sam ujedno i jako tužan jer napuštam Zagreb i nevjerojatne navijače. Atmosferu na utakmicama Medeveščaka pamtim ću cijeli život i nadam se da ću u svojoj karijeri još jednom imati priliku i mogućnosti ponovo se vratiti u Zagreb i Medveščak. Hvala svima na podršci, osobito igračima, treneru i vodstvu kluba koji rade nevjerojatan posao, a posebno hvala navijačima koji su me prihvatili i dali mi podršku od prvog dana. Takvim navijačima doista se može pohvaliti malo koji klub na svijetu. Želim klubu i mojim suigračima uspjeh u daljnjoj sezoni i radujem se utakmicama Medveščaka vjerujem u finalu Erste hokej lige - poručio je Dustin Jeffrey iz SAD.

Linker
25. rujan 2024 09:29