Laura Barquero i partner Marco Zandron 

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
PALA NA KONTROLI

Otkrivena nova dopinška afera na ZOI: Nalaz španjolske klizačice pokazao prisutstvo nedopuštene tvari

Sportašica je obavještena o slučaju, a sada može tražiti analizu B-uzorka.
Piše: HINAObjavljeno: 22. veljača 2022. 15:28

Španjolska umjetnička klizačica Laura Barquero bila je pozitivna na zabranjenu tvar tijekom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, objavila je u utorak Međunarodna agencija za testiranje (ITA).

Barquerov nalaz bio je pozitivan na metabolit Clostebol, koji se nalazi na zabranjenom popisu Svjetske antidoping agencije. Uzorak je uzet pod nadzorom Međunarodnog olimpijskog odbora u sklopu antidopinške kontrole tijekom natjecanja 18. veljače tijekom kratkog programa klizanja parova.

"Sportašica je obaviještena o slučaju. Ona ima pravo zatražiti analizu B-uzorka", navodi ITA u priopćenju, dodajući da će stvar biti proslijeđena Odjelu za borbu protiv dopinga pri Sudu za sportsku arbitražu.

Dvadesetgodišnja Barquero i njezin partner Marco Zandron završili su na 11. mjestu u kratkom programu klizanja sporstkih parova.

Najpoznatija doping priča na Igrama odnosila se na 15-godišnju rusku reprezentaciju u umjetničkom klizanju, dobitnicu zlatne medalje Kamilu Valijevu kojoj je dopušteno natjecanje u pojedinačnoj konkurenciji nakon što su se pojavile vijesti o pozitivnom doping testu na njezinom državnom prvenstvu u prosincu.

Ukrajinska bobistica Lidija Hunko, iranski alpski skijaš Hossein Saveh-Shemshaki i ukrajinska skijašica Valentina Kaminska bili su također pozitivni na zabranjene supstance tijekom Igara u Pekingu.

Linker
28. travanj 2024 04:26