Ante Čizmić / CROPIX
TRI KLJUČNA DETALJA

ZAŠTO JE ISPALA HRVATSKA? Duvnjak nije mogao sam protiv Poljaka

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 29. siječanj 2015. 11:09

Duvnjak ne može sam, Mladi Poljaci, Dekoncentracija

Nemamo vanjskih igrača. Duvnjak je kada je krenuo, sam riješio puno toga, ali Duvnjak ne može sam, to je evidentno. Pomoć s vanjskih pozicija samo je povremena, a ona za boriti se s ovakvom poljskom obranom definitivno nije bila dovoljna. Ako usporedimo to s vanjskom linijom Poljaka, lako će se vidjeti razlika. A, recimo, njihov najpotentniji igrač M. Jurecki nije bio među najboljim strijelcima. Dapače... Širina je uvijek dobitna kombinacija.

Mladi Poljaci

Poljska je bila u opasnom bunaru sredinom drugog dijela. No, Michael Biegler bio je hrabar i gurnuo je mlade snage u vatru. S njima je dobio odlučnost, svježinu i baš su ga Chrapkowski i Syprzak doveli do pobjede uz lidere ove momčadi Jurkiewicza i Szmala. Mi tu hrabrost u drugom dijelu nismo imali, možda smo trebali, možda bi sa Sliškovićem, koji je pokazao zube u prvom dijelu, to bilo bolje.

Dekoncentracija

Na početku i na kraju smo pokazali smo totalnu dekoncentraciju, neprimjerenu ovakvim utakmicama. Kod 4:2 umjesto da rastemo, mi smo Poljacima dopostili da se dignu do prednosti. Pred kraj s dva igrača manje Poljska nam zabija gol, a onda u napadu slijedi niz izgubljenih lopti Čupića, Karačića... Previše je to bilo za tako "knap" utakmicu. Skupo smo platili.

Linker
22. rujan 2024 21:18