Damir Krajac / CROPIX
RUKOMETNA REVOLUCIJA

Vujović: 'Prolazimo skupinu, nema veze što su tu Kiel, Pariz i ostale jake momčadi'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 27. rujan 2014. 15:44

Nakon što je naš Zagreb, danas Prvo plinarsko društvo Zagreb, osvojio dva naslova prvaka Europe u nizu, 1992. i 1993., od “uljeza” samo su još Montpellier 2003. i Celje 2004. uzeli europsku rukometnu klupsku titulu. Sve je ostalo otišlo u Španjolsku (13 naslova) i Njemačku (pet naslova).

Uoči nove klupske sezone u najjačem europskom rukometnom natjecanju sve je opet manje-više isto. Nijemci su uzeli tri posljednja naslova (kad im već ne ide u reprezentativnom rukometu).

U velikoj priči koja je predstavila PPD Zagreb na službenim stranicama EHF-a kapetan Zlatko Horvat iznio je očekivanja svoje momčadi:

- Imamo mladu momčad u kojoj su samo domaći igrači. Naša je najveća snaga u tome što već tri godine igramo u ovakvoj postavi i zato iskreno vjerujem da ćemo se plasirati među 16 najboljih. Naši izgledi leže u utakmicama protiv Metalurga, La Rioje i Brest Meškova.

Novi trener Veselin Vujović došao je u Zagreb popraviti prosjek nakon dvije sezone u kojima se posrtalo u skupinama Lige prvaka:

- Prolazimo skupinu, nema veze što su tu Kiel, Pariz i ostale jake momčadi, a u regionalnoj SEHA ligi (dosad bio na klupi u pobjedi nad Vojvodinom, nap. a.) želimo nastup na Final Fouru. Na duge staze, došao sam PPD Zagreb vratiti u europski vrh.

Zbog suspenzije EHF-a Vujovića protiv Kiela neće ga biti na klupi, kao ni na gostovanju u Parizu. Momčad će voditi njegov pomoćnik i prijatelj Zlatan Saračević.

Linker
24. rujan 2024 07:21