Ronald Gorsic / CROPIX
FANTASTIČNA VEČER

Vujović: 'Igračima sam rekao - kad pobijedite, nemojte se radovati kao seljaci'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. rujan 2014. 00:44

Suspendirani Veselin Vujović na tribini iznad domaće klupe nemoćno je promatrao, na trenutke se ljutio i gestikulirao, no i dalje je vjerovao i kad je Zagreb gubio. Barem je tako govorio nakon velike pobjede:

- Naravno da sam vjerovao. Prije utakmice sam im rekao - kad pobijedite, nemojte se radovati i slaviti kao seljaci. Da, rekao sam to prije utakmice, a rekao sam zato jer jedna pobjeda ne znači ništa. Već sutra idemo u Skoplje na sljedeću utakmicu, sezona je tek počela. Jednu bih stvar volio poručiti i zagrebačkoj publici koja razumije i voli rukomet. Morali bi biti cijelo vrijeme takvi kad u završnici kad su nosili naše dečke do pobjede. Da budu “ludi” kao što su “ludi” bili moji igrači. Ne smijemo sada slaviti, skinuli smo jedan veliki “skalp” i to je sve. Vjerujem da je samo tako nešto trebalo da ova momčad stasa i shvati da može puno više.

Zlatan Saračević je i dalje ostao na stopostotnom učinku u samostalnom vođenju momčadi:

- Malo smo lošije i u grču krenuli, malo sam morao i galamiti. Kad su se “probudili”, dečki su srušili barijere u glavama, spustili su ručnu i pokazali da i najjači mogu pasti u Zagrebu. Naravno, “Sarač” se mogao i šaliti:

- Nije važno tko je bio na klupi, ja sam vojnik ovog kluba, ako treba bit ću i vozač, samo ako Zagreb pobjeđuje.

Ponovio je zatim Saračević ono što je i Vujović rekao nakon što se presretan spustio s tribina:

- Ne smijemo samo sada stati i misliti da se može živjeti na slavi jedne pobjede. Treba raditi, i dalje učiti i opet raditi. Samo tako nešto možemo postići...

Domagoj Duvnjak je, kao pravi vođa, priznao vlastitu krivicu zbog neugodnog poraza:

- Zagreb je zbog velike borbenosti zaslužio sve čestitke, zasluženo su nas dobili. Mi smo bili dobri samo u prvom dijelu koji smo dobili sa četiri razlike, dobro smo krenuli i u nastavki i kod 15-10 propustili dotući suparnika, koji se nakon toga vratio. Ja sam osobno griješio, imao sam nekoliko tehničkih pogrešaka kao i moji suigrači. No, život ide dalje, na nama je da se sad vratimo na najbolji način.

Linker
24. rujan 2024 04:36