AFP
BOLNI PORAZ

Vori očajan nakon poraza: 'Ponudli su nam se kao na pladnju, a mi to nismo uzeli!'

Imamo još dvije utakmice i ništa nije izgubljeno, uvjeren sam da ćemo izboriti polufinale - kaže Vori
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. siječanj 2014. 08:19

Potpuno rezignirani i utučeni naši su igrači napuštali parket dvorane u Aarhusu nakon poraza od Francuza . Imali su sve u rukama, sami su krivi za poraz koji ih ostavlja u neizvjesnosti.

- Jednostavno ne znam što se dogodilo u drugom poluvremenu. Mi uopće nismo bili puno lošiji, niti su nas oni nadigrali, dapače, ponudili su nam se. Mi smo ti koji trebamo žaliti jer smo u prvom poluvremenu imali tri razlike i loptu za napad, no Domagoju se dogodila ta pogreška. Zatim smo još nekoliko puta imali tehničke pogreške i Francuzi su to znali kazniti. Najvažnije je da i dalje držimo sve u svojim rukama, rekao je Mirko Alilović.

Odlična igra u prvom dijelu, u kojem je iz sedam upućenih udaraca zabio isto toliko pogodaka, nestala je kod Marka Kopljara u drugom poluvremenu:

- Ne mogu to baš sada ovako vruć objasniti. Treba pogledati snimku. Nažalost, potpuno smo zakazali u drugom dijelu…

Kapetan momčadi Igor Vori nije se mogao previše naigrati. Čvrstom 6-0 obranom Francuzi su zaustavili protok lopte prema njemu:

- Ne bih se složio s time da su nas nadigrali, mi smo sami sebe, nažalost, pobijedili. Čak smo na kraju i izvukli dobar rezultat. Ne tražim izgovor niti alibi, no u završnici se nekoliko lopti sretno odbilo njima u ruke. Uključuje to i onu posljednju kad su otišli na dva razlike, što je bilo nedostižno. Naravno da smo sami krivi jer su nam se oni ponudili kao na pladnju, a mi ponuđeno nismo uzeli. Tako je to u rukometu. Srećom, imamo još dvije utakmice i ništa nije izgubljeno, uvjeren sam da ćemo izboriti polufinale.

Domagoj Duvnjak pamti mnogo bolja izdanja protiv Francuza, posebno ono posljednje iz Španjolske kad im je zabio devet pogodaka. No, ni on nije izgubio nadu:

- Igrali smo dobro prvih 20-25 minuta, rasturili smo im obranu. Oni su griješili i mi smo došli do tri razlike i trebali otići na četiri. U drugom dijelu bila je druga slika, zaustavili su na napad, mi smo dosta promašivali, naročito ja.

Domagoj ne smatra da je odlična igra povratnika Omeyera odlučila, kao ni činjenica da nam je upravo on odnio mnoge pobjede u povijesti:

- Ne, nije bilo pritiska niti straha od njega. Jednostavno, odličan je vratar, vratio se nakon tolike pauze i bio odličan. Da nije on, bio bi Dumoline, to je tako u rukometu, nema to veze s Omeyerom. Oni su manje griješili nego mi, i to je odlučilo ovu tešku utakmicu…

Linker
23. rujan 2024 15:56