SPEKTAKL U LAS VEGASU

Više od Super Bowla: Od ulaznica za meč stoljeća zaradit će se 74 milijuna $!

Novinar ESPN-a Dan Rafael nedavno je objavio tekst u kojem tvrdi da će cijeli događaj generirati zaradu od najmanje 400 milijuna dolara
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 25. ožujak 2015. 20:05

Pisali smo već kako će dvoboj između Floyda Mayweathera Jr. i Mannyja Pacquiaoa, od medija i svih zainteresiranih prozvan mečom stoljeća, oboriti sve rekorde u zaradi kad je boks u pitanju.

No, najnoviji podaci prkose i najluđim predviđanjima. Novinar ESPN-a Dan Rafael nedavno je objavio tekst u kojem tvrdi da će cijeli događaj generirati zaradu od najmanje 400 milijuna dolara. Bob Arum, promotor i predsjednik uprave Top Ranka pod čijim nadzorom je Pacquiaova karijera, rekao je spomenutom novinaru kako MGM arena samo od prodaje ulaznica očekuje zaradu od 74 milijuna dolara. Pazite, riječ je o dvorani s 15 000 mjesta, dakle otprilike kapaciteta zagrebače Arene.

Ako se malo bavimo matematikom doći ćemo do prosječnog iznosa od 4933 dolara za jednu ulaznicu (cijene variraju od 1500 do 10 000 dolara), i to samo ako govorimo o prvoj prodaji - preprodavači će za najbolja mjesta sigurno tražiti iznose u rangu novog Porschea 911... Ako i tih 4933 dolara preračunamo, dobit ćemo oko 34 000 kuna - nismo sigurni da toliko novaca neki od klubova u HNL-u zarade od cijele utakmice.

"To je ludo, ali tako je" - mudro je zaključio Arum nakon što je iznio ove brojke. Da cijeli spektakl stavimo u pravi kontekst, za kraj ćemo tek dodati da je ovogodišnji Super Bowl, a riječ je o sportskom događaju zbog kojeg u SAD-u doslovno sve staje, od ulaznica generirao 60 milijuna dolara. Usput rečeno, prodano ih je 70 000.

Linker
24. rujan 2024 10:23