Ronald Gorsic / CROPIX
TRENER PPD ZAGREB

VESELIN VUJOVIĆ 'Što bih napravio da me Balić predloži za izbornika?! Zahvalio bih se'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 13. veljača 2015. 10:17

Rukometaši PPD-a Zagreb otvaraju 2015. u Europi utakmicom 9. kola Lige prvaka protiv španjolske La Rioje u subotu u 18.00 u Areni Zagreb.

- Iskreno se nadam da će se vrlo brzo izabrati izbornik hrvatske reprezentacije pa da se nastavi dalje normalnim žvotom.

I Obranović ozlijeđen

Čeka nas izuzetno ozbiljna utakmica, a nezgodan je termin jer je ozlijeđen Pavlović otprije, sada i Obranović, a zadnji trening nije trenirao ni Tonči Valčić zbog viroze. No, to nije alibi, vjerujem u ove dečke da će pobijediti i zadržati izglede za poziciju broj tri u skupini - rekao je trener Veselin Vujović.

- Tamo smo bili na rubu za izvući dobar rezultat, to nam daje za pravo nadati se da ćemo pobijediti - nastavio je Vujović govoreći o prvoj utakmici u 3. kolu skupine A (završilo je 22-21 za domaće, nap.p.).

- Pogriješili smo tada u rotaciji, loše smo branili pivota, iskusno su nas doveli u probleme. Publika je pritiskala suce na svaki naš grublji faul.

Imali smo i pad koncentracije na kraju, no, izvukli smo pouke, uostalom, sada smo značajno bolji. Neki dan je La Rioja protiv Guadalajare zabila 40, dolaze dan ranije i to govori koliko se nadaju povoljnom rezultatu. No, to su se nadali i Kiel i Pariz, a isto će proći kao i oni. Stavili smo si breme pobjedama nad Kielom i Parizom, svi sad očekuju i ovu pobjedu - zaključio je Vujović.

Ponovio je staru priču da se nada stvaranju jezgre pravih navijača koji će dolaziti na svaku utakmicu, ne samo na one najbolje u Ligi prvaka:

- Najdraži su mi oni navijači koji dođu i na utakmicu protiv Radničkog u Kutijt šibica.

Stepančić optimist

Luka Stepančić kratko je zaključio da nakon povratka sa SP-a nije bilo vremena za razmišljanje o Dohi:

- Dan nakon povratka odmah smo otišli na trening. Trener je rekao da smo oslabljeni, no koga nema bez njega se mora. Dat ćemo sve da im pokažemo da smo bolji te da Arena ostane nepokorena. Bili smo bolji od njih 50 minuta, sada ćemo potvrditi da smo i tada trebali pobijediti...

Vujović se nije dao navući na priče o izboru novog “selektora”. Iako su on i Irfan Smajlagić miljenici navijača u anketama, bio je jako kratak:

- Balić i Metličić su ikone i trebaju doći na ta mjesta koja im se nude, no to ne znači ništa. Netko tko je bio odličan igrač ne mora nužno biti dobar trener. Ja sam tu najočitiji primjer...

Naravno, bila je to šala u njegovu stilu...

- Što bih napravio da me Balić predloži za izbornika?! Zahvalio bih mu se. Nisam rekao niti hvala - ne, niti hvala - može. Sad mi je La Rioja najbitnija. Bilo bi lijepo da nakon svega čekiramo karte za Kiel, samo o tome razmišljam.

Linker
22. rujan 2024 21:05