LIGA PRVAKA

PPD ZAGREB - METALURG 22-20 Zagrebaši pobjedom potvrdili treće mjesto

'To što je Metalurg igrao s puno mladih igrača trebao je biti hendikep pokazalo se važno za utakmicu u kojoj nije bilo rezultatskog imperativa' rekao je Vujović
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 22. veljača 2015. 22:12

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb zaključili su natjecanje po skupinama Lige prvaka gostujućom pobjedom protiv skopskog Metalurga 22-20 (12-12) potvrdivši treće mjesto u skupini A iza THW Kiela i PSG-a.

Nakon što su u svojoj A skupini Lige prvaka na domaćem terenu pobijedili svakog od pet suparnika uključujući Kiel i Pariz, rukometaši PPD Zagreba upisali su i prvu gostujuću pobjedu.

Iako im gostovanje kod Metalurga u Skoplju u rezultatskom smislu ništa nije predstavljalo, igrači Veselina Vujovića pobijedili su Metalurg Line Červara sa 22-20 te su pobjedom zaključili natjecanje po skupinama i sada s nestropljenjem očekuju ždrijeb osmine finale Lige prvaka koje će se održati u utorak u 12.30. Nakon što je danski Kolding u dramatičnoj utakmici B skupine kod kuće pobijedio švedski Alingsas (34-33), poznat je i posljednji potencijalni suparnik našem prvaku. U utorak u Beču “zagrebaši” će saznati igraju li protiv Danaca ili možda protiv mađarskog Pick Szegeda ili makedonskog Vardara.

Teško se odlučiti koji je to suparnik eventualno bolji, možda je Vardar najnezgodniji suparnik, no o tome će Vujović i momčad razmišljati nakon utorka.

Premda momčad Metalurga nije što je bila prije nekoliko mjeseci kada su svima, ne samo kod kuće bili tvrdi orah, pobjeda Zagreba važna je za samopouzdanje uoči ključnog dijela sezone. Samo se pobjeda računa, činjenica da je Červar u momčadi imao samo neke nove mlade igrače poslije financijskog kolapsa kluba, brzo će se zaboraviti.

Igra hrvatskog prvaka u Makedoniji imala je neka uvjetna “tri poluvremena”. U prvom su na početku utakmice igrali odlično, poveli su sa 7-2, držali 8-4, 9-5, no onda su zapali u krizu koja je nakon odlaska u svlačionice (12-10) potrajala i u prvim minutama drugog dijela kad su Makedonci izjednačili i zaprijetili potpunim preokretom. Završnicu utakmice “zagrebaši” su opet odigrali dobro:

- Moji igrači nisu igrali dobro, napravili su previše tehničkih pogrešaka. To što je Metalurg igrao s puno mladih igrača trebao je biti hendikep, no pokazalo se važno za utakmicu u kojoj nije bilo rezultatskog imperativa. Bili su željni dokazivanja, no mi smo ipak pobijedili - rekao je trener Zagreba Vujević.

Linker
22. rujan 2024 21:18