Jerko Marinić Kragić

 DAVOR PONGRACIC Cropix
LIGA PRVAKA

Pro Recco pobijedio Jadran u Splitu, Talijani uspješno održali prednost iz prve četvrtine

‘Ne mogu biti posve nezadovoljan rezultatom jer smo igrali protiv jedne od najboljih momčadi u Europi‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. studeni 2022. 20:51

JADRAN - PRO RECCO 9:13 (1:3, 3.4, 4:3, 1:3)

SPLIT - Plivalište Poljud. Gledatelja 250. Suci: Buch (Španjolska) i Vogel (Mađarska).

JADRAN: Marcelić (9 obrana), Burić, Marinić Kragić 2 (1-1), Čagalj, Butić 2, Pejković, Bukić 2, Zović 1, Tomasović 1, Dobud, Šetka 1 (1-1), Dužević, Anić. TRENER: Mile Smodlaka.

PRO RECCO: Del Lungo (7 obrana), Di Fulvio, Zalanki 2, Rossi, Younger 2, Fondelli 2, Iocchi Gratta 1, Cannella 2, Ivović 1, Velotto, Lončar, Hallock 3, Negri. TRENER: Sandro Sukno.

PETERCI: Jadran 2-2, Pro Recco.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 12, Pro Recco 16. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Velotto (21), Fondelli (31). ŽUTI KARTON: trener Sukno (24).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 4-12 (33%), Pro Recco 5-12 (41%).


Načelno, gotovo pa da je utakmica riješena u prvih 6 minuta. Bilo bi to možda malo prepojednostavljeno pojašnjenje poraza, ali ostaje činjenica da su već u 6. minuti gosti iz Genove vodili 3:0 i usmjerili utakmicu u svoju korist. Stoji doduše da je Jadran u nekoliko navrata uspijevao doći do gola zaostatka (2:3, 4:5 i 7:8), ali uz nemalenu energetsku potrošnju i nikada do poravnanja. Ujedno, dati Pro Reccu tri gola uzastopno, nikada nije bilo jednostavno. S druge strane, aktualni prvak Europe je onu prvotno stečenu prednost ne samo čuvao, održavao, nego ju jednako tako u nekoliko još navrata i "vraćao" na tri gola prednosti (4:7, 5:8, 7:10). Štoviše, u zadnjoj su četvrtini u dva navrata i došli i do 4 gola plusa. Uostalom, tom su prednošću i okončali utakmicu.

Dobro su Talijani zaustavili Jerka Marinića Kragića, najboljeg strijelca Jadrana koji se do sredine treće četvrtine napadački nije niti vidio. Tek je tada i postigao prvi gol (za 7:8). U obrani su gosti bili nešto čvršći, robusniji, u napadu je bilo poneke akcije i s dvojicom centara (Hallock kao prvi i naš Lončar drugi sidraš). Na sve to, jadranaši su u nekoliko navrata "poklanjali" neke lopte u napadu ili pak teško griješili, "zaboravljali" se u napadu. To momčad klase Pro Recco ne oprašta.

- Ne mogu biti posve nezadovoljan ovim rezultatom jer smo igrali protiv ipak jedne od najboljih momčadi u Europi. Bilo je dosta pogrešaka s naše strane, ali naravno kada igrate protiv ovakvog suparnika, onda te i on prisili na pogreške. Bili smo čak u jednom trenutku i blizu, međutim nama se onda tu opet dogodi da u napadu s igračem više dodamo loptu suparniku u ruke, da ne koristimo neke situaciju, da kako se kaže "izmišljamo toplu vodu", a to naravno Recco kažnjava - sublimirao je utakmicu trener domaćina, Mile Smodlaka.

S druge strane, strateg Pro Recca, naš Sandro Sukno nije skrivao zadovoljstvo prvom pobjedom svoje momčadi u Ligi prvaka ove sezone.

- Postići 13 golova u gostima nikako nije loše. Zadovoljan sam dečkima, nama samo treba još malo vremena za dodatno uigravanje kako bi bili još bolji u sljedećim utakmicama Lige prvaka.

Linker
17. svibanj 2024 09:11