Jerko Jurlina

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
VATERPOLO

Mladost svladala slabašni Duisburg; Butić presudio Šapcu; Solarisu remi za prvo mjesto

Mladostaši će nastaviti natjecanje u Europi u drugom krugu kvalifikacija za Eurokup
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. listopad 2022. 17:15

DUISBURG - MLADOST 7:16 (3:3, 1:2, 1:4, 2:7)

ATENA - Plivalište Panioniosa.

DUISBURG: Schenkel, Eidner 2, Simić, Brusn, Schwark 1, Dolff, Illinger, Kuijpers 2, Seifert, Tanasković, Gergelyfi 1, Gusakov 1, Burgsmüller.

MLADOST: Jurlina, Obiljen, Dadvani, Vrbnjak 1, Gluhaić 2, Jelača 2, Adeišvili 1, Rakovac 2, Elez 2, Mijić 3, Herceg 1, T. Fabris 2, Sunara.

TRENER: Zoran Bajić

OSOBNE POGREŠKE: Duisburg 5, Mladost 10. ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Dolff (17), Simić (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Duisburg 3-9 (33%), Mladost 2-5 (40%).


U utakmici bez značaja, Mladost je bez ikakvh problema svladala vrlo slabu momčad Duisburga koja uostalom na cijelom turniru jedina nije osvojila ni bod. Mladostaši će nastaviti natjecanje u Europi u drugom krugu kvalifikacija za Eurokup, dok dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine ovih kvalifikacija, nastavljaju s trećim kvalifikacijskim krugom za Ligu prvaka.

U drugoj utakmici posljednjeg kola u atenskoj skupini, Brescia je pobijedila Panionios 9:4.

SKUPINA ATENA, POREDAK: BRESCIA 12, PANIONIOS 9, Mladost 6, Žaibas 3, Duisburg 0.

Zvonimir Butić presudio Šapcu

JADRAN - ŠABAC 14:13 (4:2, 3:4, 3:4, 4:3)

SPLIT - Bazen na Poljudu. Gledatelja 200. Suci: Courbin (Francuska) i Gomez (Španjolska).

JADRAN: Marcelić, Burić 1, Marinić Kragić 2 (2), Čagalj 2, Z.Butić 3, Pejković 1, Bukić 2, Zović 1 (0), Delić, Dobud, Tomasović 1, Dužević 1, Anić (7 obrana).

TRENER: Mile Smodlaka.

ŠABAC: Živojinović, Maras, Stanić 1, Repanović, Kopcev 1, Krug, Barać 2, Toholj 1, Tubić 2, Šulc 3, Stojanović 1, Šaihutdinov 2, Gavrilović (9+1 obrana).

TRENER: Nemanja Ličanin.

PETERCI: Jadran 2-3, Šabac -. OSOBNE POGREŠKE: Jadran 7, Šabac 14. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Krug (15), Kopcev (28).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 6-11 (55%), Šabac 5-7 (71%).


Jadranu nije smetao neobičan termin ove jutarnje utakmice, naprotiv odlično su otvorili te u prvoj četvrtini kontrolirali igru i rezultat. Sigurna obrana na čelu s Anićem odlično je funkcionirala u prvoj četvrtini, dok je u sljedeće dvije Šabac zabio po četiri gola te u posljednjoj osam minuta ušao s egalom u poljudskom bazenu.

Kad je krenula razriješnica, posljednja četvrtina, Jadran preko svog ljevorukog bombardera Zovića dolazi prednosti od 11:10, da bi Rusi u gostujućim redovima, Kopcev i Šaihutdinov to okrenuli. Jadranašima kao da je trebalo malo nervoze da ponovno upale svoje motore pa je Zvonimir Butić u situaciji s igračem više odlično provukao loptu sa desnog krila, zatim se Marin Tomasović odličnim šutom sa vanjske pozicije pobrinuo da Jadran ponovo povede. Šulc svojim trećim pogotkom na utakmici 47 sekundi prije kraja poravnava rezultat, dok je Spreman odgovor imao Zvonimir Butić golom za pobjjedu.

Jadran je tako kvalifikacijski turnir drugog kruga Lige prvaka, kojem je bio domaćin, zaključio s maksimalnim učinkom i sad čeka ono najbitnije, playoff za ulazak u elitno društvo i ove sezone...

SKUPINA SPLIT, 5. KOLO: Vasas - Savona 9:8, Jadran - Šabac - 14:13.

POREDAK: Jadran 12 bodova, Vasas 9, Savona 6, Šabac 3, Steaua 0.

Momčadi u 3. krugu kvalifikacija Lige prvaka

Uz skupine u Ateni i Splitu, minulih su dana igrana još dva kvalifikacijska turnira za Ligu prvaka.

Skupina Barcelona: NOISY-LE-SEC 12, ORADEA 6, Jadran (HN) 6, Barcelona 6, Vitoria Guimaraes 0.

Skupina Kotor: OSC BUDIMPEŠTA 6, VOULIAGMENI 6, Tourcoing 4, Primorac 1.

Uz poredak skupina u Splitu i Ateni, znano je dakle da će u 3. krug kvalifkacija za Ligu prvaka: Jadran Split, Vasas, Brescia, Panionios, Noisy-le-Sec, Oradea, OSC i Vouliagmeni.

Momčadi koje su zauzele 3. i 4. mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka nastavljaju natjecanje u 2. krugu kvalifikacija Eurokupa. Ždrijeb je zakazan za ponedjeljak, 17. listopada u sjedištu LEN u Nyonu.

Solaris s igračem manje do remija za prvo mjesto

PAOK - SOLARIS 9:9 (2:2, 3:4, 1:0, 3:3)

SOLUN - Plivalište PAOK-a. Suci: Ivanovski (Crna Gora) i Vogel (Mađarska).

PAOK: Aivaliotis, Kapragkos, Papamanolioudakis, N. Prosiniklis 1, Karatzas, Kechalaris 2 (1-1), Milardović 3, Tsolakoudis 1, Charalampopoulos 1, P. Prosiniklis, Koopman 1, Kougiounis, Aleiftiras.

SOLARIS: M. Šparada, Jakovčević, Erak 1, Brajković, Čondić Kadmenović, D. Butić 2, Kreković, Radan, Penava 3 (1-1), Sirovec, N. Burburan 2, T. Šparada 1, L. Štrkalj.

TRENER: Jure Marelja.

PETERCI: PAOK 1-1, Solaris 1-1. OSOBNE POGREŠKE: PAOK 16, Solaris 13. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Charalampopoulos (18), Čondić Kadmenović (30), Koppman (31). ISKLJUČENJE BEZ PRAVA ZAMJENE: Erak (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: PAOK 2-11 (18%), Solaris 2-14 (14%).


Solaris je svoje učinio još i ranije, tijekom subote, a glede plasmana u drugi krug kvalifikacija za Eurokup, ali nedjeljnim remijem protiv domaćeg PAOK-a sve su dodatno začinili osvajanjem prvog mjesta. Utakmica je inače bila vrlo nervozna, što je vidljivo i po broju osobnih pogrešaka, ujedno i izjednačena.

Zanimljiva se situacija zbila u pretposljednjoj minuti. Bez prava zamjene je isključen Vice Erak, domaćinu logično dosuđen peterac, što su i iskoristili i poveli 9:8. No, još važnije, Grci su sada imali do kraja utakmice igrača više u bazenu, ali uspjeli su to pretvoriti čak i doslovno u igrača manje!?? Naime, u roku od 10 sekundi su PAOK-u isključena dvojica igrača, što je iskoristio Noa Burburan i postigao gol s igračem više, što je raritet za momčad koja ima igrača isključenog bez prava zamjene. Bio je to gol za konačnih 9:9.

U ostalim nedjeljnim utakmicama solunske skupine; De Zaan - Montpellier 10:10 i Ludwigsburg - Echeyde 15:13.

POREDAK: SOLARIS 13, DE ZAAN 10, PAOK 10, MONTPELLIER 7, Ludwigsburg 3, Echeyde 0.

Cavtat osvojio Kup, uzrast Nade

Proteklog tjedna je 13 čak momčadi u Rijeci igralo završni turnir Hrvatskog vaterpolskog kupa za uzrast Nade, drugi najmlađi uopće u našem vaterpolu.

U nedjeljnim utakmicama za poredak, u finalu je Cavtat pobijedio korčulanski KPK 6:5, dok je u susretu za treće mjesto i brončanu medalju, Mladost bila bolja od splitskog Jadrana 7:6.. U obje su utakmice pobjedonosni pogoci postignuti u završnim sekundama utakmice.

U susretu za 5. mjesto Medveščak je svladao Solaris 7:6, dok je u srazu za 7. mjesto Mornar BS pobijedio Zagreb 11:7. Nagradu za najboljeg vratara završnog turnira pripala je Luki Veziliću (Cavtat), najbolji igrač je Deni Sappe (Mladost), dok je nagradu za fair-play zaslužila momčad Opatije LRH.

Linker
05. srpanj 2024 17:12