MATIJA DJANJESIC/CROPIX
Uskrsnuće velikana

‘Sve je dogovoreno, vraćam se!‘ Bivši reprezentativac stiže u Zagreb, stvara se moćna momčad

Njegov povratak nije i neće biti jedino pojačanje kluba
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. lipanj 2024. 06:27

Već se neko vrijeme u vaterpolskim krugovima “šuška” o stvaranju odnosno uzdizanju opet velike, snažne Mladosti. Kluba koji se neće više grčevito boriti kako bi ostao u krugu četiri najbolja sastava u Hrvatskoj, već s kudikamo većim ambicijama. Prve su se kockice počele slagati.

Ivan Buljubašić (36), bivši reprezentativac, olimpijski pobjednik 2012. iz Londona, svjetski prvak 2017. i europski prvak još iz 2010. (nabrojali smo samo najveća zlata), nakon četiri godine izbivanja vraća se u Zagreb.

- Sve je dogovoreno, vraćam se u Mladost - potvrdio je Buljubašić kojeg smo zatekli u ponedjeljak još u Parizu, na obiteljskom putovanju.

- Ugovor s Triesteom mi je istekao, te sam bio u razgovoru s njima, ali i s Mladosti. Ono što sam čuo od čelnih ljudi Mladosti, koje poznajem kao i klub, čini mi se vrlo obećavajuće. Zvali su me i još neki talijanski klubovi, Ortigia je recimo baš zapela, prije toga i Savona, ali sam i tada svima govorio da su mi jedine dvije opcije ostanak u Trstu ili povratak u Zagreb. U Trstu me potpuno shvaćaju jer je to ipak povratak doma, i obitelji i Mladosti. Tako da mi je Mladost mislim posljednja igračka postaja - veli Ivan Buljubašić.

S ovim braničem Mladost dobiva višestruko. Iskusnog igrača, vrhunskog profesionalca, lidera čija kvaliteta nikad upitna nije ni bila. U konačnici, upravo je u Trstu posljednje četiri godine bio jedan od najboljih igrača, dok je Trieste posljednjih sezona bio i ponajljepše iznenađenje Serie A. Umnogome i na hrvatski pogon jer ondje su igrali i Ive Bego, Mislav Vrlić, Marin Dašić...

Povratak Buljubašića međutim nije i neće biti jedino pojačanje mladostaša. Koliko smo upućeni vrlo je blizu povratak i još jednog mladostaša u matično jato, vratara Ivana Marcelića koji je posljednjih sezona branio vrata splitskog Jadrana. Dolaskom Marka Bijača u redove hrvatskog prvaka i orijentacijom splitskog kluba na nekog mlađeg kao drugog vratara, jasno da se i dodatno otvara prostor Marcelićevom povratku uz Savu. Nadalje, dosta je blizu i povratak Mislava Vrlića (28). Mlađi brat reprezentativnog centra Josipa Vrlića, posljednjih je godina igrao također u Triesteu. Igrač koji pokriva pozicije i vanjskog i braniča, niti njemu nije strana mladostaška sredina. Mislav Vrlić je u Mladosti igrao 2021. kada je osvojen naslov prvaka Hrvatske.

Prem daljnjim spoznajama, to nije sve što se sprema uz Savu, ali kako ne bismo baš samo “bubali” imenima, pričekajmo koji dan do objave koja će već imati “težinu više”.

Linker
24. rujan 2024 05:55