TOMISLAV KRISTO/CROPIX
VATERPOLO

Rutinska pobjeda Splićana uz Savu: Jadran bez ikakvih problema srušio Mladost

Daleko od toga da su Splićani baš briljirali, ali i takvi su jednostavno prejaki...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. listopad 2021. 22:23

MLADOST - JADRAN 7:15 (2:3, 0:5, 4:6, 1:1)


ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 150. Suci: Franulović (Rijeka) i Savinović (Dubrovnik). Opunomoćenik: Brala (Rijeka).

MLADOST: Marcelić (4 obrane), Samardžić, Pliskevič 1, Biljaka, Lazić 2, Dašić 1, Vrbnjak 1, Rakovac 2 (1), Brčić, L. Bajić, Fabris, Škiljić, Jurlina (5 obrana), Zaratustra Mihaljević. TRENER: Zoran Bajić.

JADRAN: L. Podrug (4 obrane), Burić 4, Marinić-Kragić 4 (1), Čagalj, Z. Butić, Pejković, Bukić 1, Harkov 2 (1), Delić, Dobud, Šetka 2, A. Dužević 2, Anić (6 obrana), Stojanac. TRENER: Mile Smodlaka.

PETERCI: Mladost 1-1, Jadran 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 6, Jadran 11

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 4-10 (40%), Jadran 4-4 (100%)



Načelno, rutinska pobjeda Jadrana u Zagrebu, u zaostaloj utakmici 2. kola državnog prvenstva. Daleko od toga da su Splićani baš briljirali, ali i takvi su jednostavno prejaki za ovosezonsku momčad aktualnog prvaka.

Samo u prve dvije četvrtine igrač više Jadrana je bio savršen, 3-3. Mladosti pak 2-6. Do kraja susreta je Jadarnov igrač više i ostao perfektan (4-4). U drugoj dionici gosti su postigli 5 "lakih komada", a da nisu primili niti jedan. Primjer izvođenja protunapada. Kod rezultata 4:2 za Splićane, Lazić i Škilji imaju čistu kontru 2 na 1, Lazić asistira Škiljiću kojeg je lopta prvo malo iznenadila (?), a onda je pogodio vratara Anića. S druge strane, Jadran u kontri preko Harkova koji klizi poput vidre u vodi, te uspijeva izboriti kazneni udarac (osobna Fabrisa). Jadran ima iznimno opasnog igrača u vanjskom redu u Jerku Mariniću Kragiću koji je pogađao doslovno sa svih strana - s lijevog vanjskog, pa desnog, onda i iz peterca jasno.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Znamo da je Rus Pliskevič "jučer" stigao u Hrvatsku, pa možda ne zna kapacitet Marinića Kragića, ali pustiti ovakvog igrača na 6 metara otplivati u kontru, a onda ovaj nonšalantno daje gol... Rino Burić je dao nekoliko lijepih golova, a ako nešto Hrvatskoj nasušno treba to je kvalitetan branič sa sjajnim šutom. Rino je tu negdje, iako su mu jučer i Žapci olakšavali posao jer nije bilo odgovarajućeg bloka kod dva njegova pogotka.

Ovo nije čak ni kritika nikome, već samo oslikavanje realnih vrijednosti glede kvalitete i iskustva jednog i drugog sastava. Budući da će se ove dvije momčadi u sljedećih tjedan dana sastati još dvaput (subota u Splitu, pa srijeda u Zagrebu), ali u kvalifikacijama za Ligu prvaka, možemo unaprijed čestitati Splićanima za plasman u elitu, a mladostašima zaželjeti puno sreće u četvrtfinalu Eurokupa. Naime, koliko god sport bio zanimljiv i neizvjestan, doista nismo dovoljno maštoviti za zamisliti scenarij u kojem Jadran ne bi pobijedio i u oba predstojeća susreta momčad Mladosti.

Poredak: Jug AO 6, Jadran 6, Mladost 3, Solaris 3 (-1), Mornar BS 3 (-1), KPK 3, Primorje EB 0 (-1), Zadar 1952 0, Medveščak 0 (-1), POŠK 0.

Linker
01. svibanj 2024 11:25