TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

Vaterpolisti iz Splita u prvom susretu playoffa osigurali plus sedam, uzvrat - čista formalnost

Predvidljiva kvalitetna razlika Splićana u odnosu na Mladost utjecala na motivaciju domaćih
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. listopad 2021. 20:41

Jadran - Mladost 14:7 (1:3, 6:2, 3:1, 4:1)

JADRAN: Podrug, Burić, Marinić Kragić 2 (1), Čagalj, Butić 3, Pejković 1, Bukić 1, Harkov 2, Delić, Dobud 3, Šetka 2, Dužević, Anić. TRENER: Mile Smodlaka.

MLADOST: Marcelić, Samardžić, Pliskevič, Biljaka, Lazić 1, Dašić 2, Vrbnjak 1, Rakovac 2, Mihaljević, Bajić 1, Fabris, Škiljić, Jurlina. TRENER: Zoran Bajić.

SPLIT - Plivalište na Poljudu. Suci: Gomez (Italija) i Ivanovski (Crna Gora).

PETERCI: Jadran 1-1, Mladost. OSOBNE POGREŠKE: Jadran 10, Mladost 16. TRI OSOBNE POGREŠKE: Bajić (26), Biljaka (27), Vrbnjak (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 9-15 (60%), Mladost 3-10 (30%).


Jadran je sa 14:7 protiv Mladosti slavio u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka, pa će uzvrat u Zagrebu, koji je zakazan za srijedu biti čista formalnost, jer za plasirati se u Ligu prvaka Mladost bi trebala dobiti na svom bazenu s osam golova viška, a to je nemoguće. Jadran će, dakle, nakon srijede i formalno biti, uz Jug, sudionik Lige prvaka, dok će Mladost svoje europske snove za ovu sezonu pokušati ostvariti u Eurokupu.

Prije tri dana je Jadran slavio u Zagrebu sa 15:7 u derbiju PH u Zagrebu, a kao da je taj rezultat, kao i predvidljiva kvalitetna razlika Splićana u odnosu na zagrebački sastav utjecala na motivaciju domaćina u prvom ogledu kvalifikacija za Ligu prvaka. Jadran je bio veliki favorit, Mladost jest aktualni prvak Hrvatske, ali ova Mladost je daleko od one momčadi s konca lanjske sezone. Ipak, prva četvrtina nudila je miris senzacije...

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

Bilo je, dakle, zanimljivo samo u prvoj četvrtini, iako je pravo pitanje i je li se Jadran ozbiljno zabrinuo kada je Mladost na isteku prvih osam minuta imala prednost od 3:1. Dva gola Darija Rakovca i jedan Marina Dašića doveli su Žapce u vodstvo, no malo je tu bilo nade, jer su Splićani vrlo brzo sve vratili u sferu očekivanog.

Jadran je već sredinom druge četvrtine povezao pet uzastopnih golova i poveo sa 6:3, a Mladost više nije pronalazila načina za prijetnju. Doduše, bili su Zagrepčani na minus dva na poluvremenu, ali to je najbliža razlika na kojoj je momčad Zorana Bajića bila do konca utakmice.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Jadran je imao raspoloženog Nikšu Dobuda u drugom poluvremenu, on je zabio tri gola u posljednje dvije četvrtine te je uz Zvonimira Butića s jednakim učinkom bio i najbolji strijelac utakmice, a Jadran je do konca utakmice otišao i na velikih 14:7, pa je s time Mile Smodlaka mogao biti i te kako zadovoljan. Doduše, kad se bude sjetio prve četvrtine i vodstva Mladosti od 3:1, vjerojatno će mu pasti mrak na oči, ali ovo je na kraju dana bilo ipak samo pitanje razlike u klasi.

A ona je ove sezone debelo na strani Jadrana. Od srijede i uzvrata u Zagrebu i službeno člana Lige prvaka, gdje će uz dubrovački Jug ove sezone braniti hrvatske boje. Mladost ide u Eurokup...

Linker
14. travanj 2024 04:04