RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
BARAKUDE U INOZEMSTVU

Nikad više Hrvata u talijanskoj ligi, trpaju i u Francuskoj, a u Beogradu rješavaju derbije

Dubrovčanin Elvis Fatović sezonu je započeo novim trofejom za španjolski klub
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. listopad 2022. 17:23

ŠPANJOLSKA

Elvis nastavlja trofejno

Sezona je u Španjolskoj odnosno tamošnjem vaterpolu počela sa Superkupom, te dakako novim trofejom za Barcelonetu našeg trenera, Dubrovčanina Elvisa Fatovića. Istini za volju, odigrano je ondje nešto utakmica 1. kola, pa i pokoja 2. prvenstvene runde, ali načelno Superkup označava na neki način početak nove sezone.

Barceloneta je osvojila svoj 17. Superkup od 22 koliko ih je odigrano, ali ne baš jednostavno budući da su minimalno svladali Sabadell iz predgrađa Barcelone, 8:7. Ništa previše čudno jer Sabadell je sastav koji je prošle sezone osvojio Eurokup.

ITALIJA

Nikad više Hrvata u Seriji A 1

Ove sezone, u 104. Prvenstvu Italije, gotovo pa da nema momčadi u kojoj nema Hrvata. Podatak koji je donekle za pohvaliti se, ali ne baš posve, iskreno rečeno. Jednostavno, bili bismo puno sretniji da se barem 90% tih Hrvata natječe u našim klubovima, ali... Znano je iz kojih su razloga u inozemstvu, što opet ne znači da ih nećemo pratiti i veseliti se njihovim nastupima, uspjesima, golovima. A da ih je bilo već u 1. kolu, dokazuju i rezultati premijernog kola.

image

Konstantin Harkov

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

1. KOLO: Pro Recco - Catania 16:3 (Lončar 1 za prvaka Italije), Posillipo - Brescia 3:11 (Harkov 1 za pobjednika), Savona - De Akker Bologna 14:8 (K. Milaković 2 za goste), Anzio - Palermo 9:12 ((Koprčina 1 za Anzio), Roma - Quinto Genova 8:10 (Visković 2 za domaćina), Salerno - Trieste (Tomašić 1/Bujubašić 1), Kasnije igraju Ortigia - Bogliasco.

FRANCUSKA

Hrvati presudili u derbiju

Najzanimljivi susret 2. kola Le Championata odigran je u Tourcoingu kod Lillea gdje je domaćin svladao Strasbourg. Najbolji pojedinac susreta bio je Splićanin, ljevak Duje Živković s 4 gola, a uz njega su još golove postigli Andro Gagulić, Dražen Kujačić i ljetos iz Mladosti pridošli Marin Dašić.

Ukupno su inače u kolu Hrvati postigli čak 24 gola! Ne čudi odveć jer su Hrvati i najbrojniji stranci u Francuskoj ligi.

2. KOLO: Tourcoing - Strasbourg 12:9 (D. Živković 4, Kujačić 2, Dašić 1, Gagulić 1/Buha 2); Pays d‘Aix - Montpelier 16:11 (Vrdoljak 2/Ivanković 1); Reims - Marseille 6:12 (Babić 3, D. Bulat 1, Čulina 1/Vukičević 2); Noisy-le-Sec - Olympic Nica 13:9 (Petković 3, Krapić 1 za pobjednika).

image

Josip Vrlić

MATIJA DJANJESIC Cropix

SRBIJA

Vrlić potopio prvaka

U istočnom susjedstvu je odigran derbi u 2. kolu. S malim iznenađenjem. U Beogradu je kragujevački Radnički svladao prvaka Srbije, Novi Beograd 15:14 uz dva gola našeg centra Josipa Vrlića za pobjednika. Beogradski Partizan je pak pobijedio Nais iz Niša 15:7, za pobjednika je dva gola dao Zagrepčanin Lovre Miloš, dok u momčadi nije bilo Riječanina Lovre Paparića.

GRČKA

Nova pobjeda Bijača i Bušlje

U 2. kolu Grčkog prvenstva, Olympiacos naših Marka Bijača i Andre Bušlje svladao je u gostima sasvim solidni Hydraikos 8:2.

Linker
21. travanj 2024 09:00