Arhiva
 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
EUROKUP

Mladostaši pobijedili, u Atenu idu s jednim golom više: ‘To bi bila već ozbiljna prednost, ali...‘

Mladost minimalno slavila protiv Vouliagmenija u prvoj utakmici četvrtfinala Eurokupa
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. ožujak 2021. 20:23

Mladost će za tjedan dana, točnije sljedeće srijede sletjeti u Atenu na uzvrat četvrtfinala Eurokupa protiv Vouliagmenija sa "samo" jednim golom prednosti (11:10).

Doduše, tu tvrdnju "samo 1 gol prednosti" ne valja ipak podcijeniti jer možda ispadne i sasvim dostatno. Da su kojim slučajem, a mogli su, Žapci slavili s 2 gola, niti to in ne bi jamčilo mir i sigurnost uzvrata u Pireju gdje će Vouliagmeni dočekati mladostaše. Doista, grčki se sastav pokazao čvrstom, vrlo dobro organiziranom momčadi čija igra ima glavu i rep. Bez dvojbe najbolji, najjači sastav koji je ove sezone gostovao u Eurokupu, od kvalifikacijskog turnira preko osmine finale. Doduše, to smo i znali i očekivali. Vouliagmeni je sastav koji je otvoreno bacio rukavicu u lice proteklih godina nedodirljivom Olympiacosu i ima šanse osvojiti naslov prvaka. To već dovoljno govori o Grcima.


Što se Mladosti tiče, još jedna utakmica u kojoj se itekako osjetio nedostatak jednog "razarača" s desne strane kakvog inače imaju u Harkovu. S njim u postavi, vjerujemo da bi grčka obrana bila razbijena, razvučena i tada bi već mogli govoriti i o osjetnijoj prednosti. No, dosta o onima kojih nema. Mladost je imala priliku "otići" na 2 razlike u uzvratu, ali je jednako tako moglo biti i neodlučeno ili čak... Zagrepčani su imali popriličnih problema u napadu s igračem više, kao i probijanju grčke zonske obrane. Malo je bilo i preciznosti u šutu, pa stoga ne čudi da je grčki vratar prikupio samo 6 obrana. S druge strane, vratar Žabaca Ivan Marcelić i opet je bio dvoznamenkast (11 obrana), ponovo maestralan s dvije "nemoguće" obrane "zicera" s 2 metra. U biti, ponovo među najboljim pojedincima.


Vouliagmeni je puno bolje "otvorio", poveo 2:0, da bi tada na scenu stupio Cosmin Radu. Dva izbačaja suparničkih braniča, ali i dva njegova vezana pogotka, pa onda na to i još jedan kolege mu po poziciji, Josipa Vrlića za puni preokret (3:2). Samo 6 sekundi prije kraja Gkiouvetsis je s igračem više poravnao na 3:3. U biti, već je i statistički ta prva četvrtina odredila kakvu ćemo utakmicu gledati uz Savu. Oba sastava su imala realizaciju igrača više 2-4, rezultat je bio 3:3, gost je imao seriju 2-0, a domaćin uzvratio s 3-0. Ono što nikako nije bilo dobro bile su već dvije osobne pogreške Lovre Miloša.

Prvih 8 minuta lako bi se dalo preslikati i na sljedeće 24 minute. Imala je Mladost 6:4, da bi gost preokretao u 7:6 u njihovu korist, a do 8 sekundi prije kraja Zagrepčani su imali +2 (11:9)


- To bi bila već ozbiljna prednost za uzvrat, ali nikako ne i presudna. Momci su se OK borili, čestitam im na pobjedi, a Atena je već nova utakmica - nakon susreta će trener Zagrepčana, Zoran Bajić.


Kolega mu na grčkoj strani, naš Hrvoje Koljanin će pak kratko.


- Kad izgubiš od Mladosti u Zagrebu 1 razlike, a imate uzvrat doma, onda ne možete biti nezadovoljni.


Uzvratna utakmica na rasporedu je u Ateni, sljedeće srijede, 24. ožujka.

Linker
23. svibanj 2024 19:14