Trener Primorja Igor Hinić (arhiva)

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
SJAJAN START

Čudo i senzacija bivšeg prvaka Hrvatske u Kragujevcu: Hrvatski klubovi s punim plijenom odlaze iz Srbije

Maksimalno uspješna subota hrvatskih klubova u 1. kolu Premer lige
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. rujan 2024. 21:57

RADNIČKI - PRIMORJE EB 13:14 (10:10) (3:3, 5:1, 2:2, 0:4 - 3:4)

KRAGUJEVAC - Plivalište Park. Suci: Raković (Srbija) i Blašković (Dubrovnik).

RADNIČKI: Filipović, S. Rašović 3, Stanojević, F. Janković, M. Janković, Gavrilović 1, Drašović 1, Antić, Vasić 1, Vićković 1, P. Jakšić, Murišić 2, Todorovski, Dadvani 1. TRENER: Uroš Stevanović.

PRIMORJE EB: M. Čubranić, Dragošević, Dujmić, Tončinić, Brubnjak 3 (1-1), Dašić (1-1) 2, Snel, K. Babić 1, G. Burburan, L. Babić, Crippa 2 (1-1), Rakovac 2, Kren, Doknić. TRENER: Igor Hinić.

PETERCI: Radnički -, Primorje EB 3-3.

OSOBNE POGREŠKE: Radnički 15, Primorje EB 8. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Gavrilović (29), Snel (29).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Radnički 2-6 (33%), Primorje EB 3-9 (33%).

RASPUCAVANJE PETERACA: 10:11 Dašić; 11:11 Drašović; 11:12 Rakovac; S. Rašović - M. Čubranić brani; 11:13 Brubnjak; 12:13 Vasić; 12:14 Crippa; 13:14 F. Janković; G. Burburan - Todorovski brani; Vićković - M. Čubranić brani.


Čudo u Kragujevcu, senzacija kola i prvo istinski silno veliko iznenađenje. Pomlađeno riječko Primorje EB, načelno i oslabljeno u odnosu na prošlu sezonu u subotu je igralo u domu kragujevačkog Radničkog koji je oformio daleko najjaču momčad u klupskoj povijesti. Prije tjedan dana su se plasirali u Ligu prvaka, u gradu u srcu Šumadije vlada prava mala vaterpolska euforija, a onda dođu riječki mladići, jurišnici trenera Igora Hinića i opale pljusku favoritu.

U biti, Radnički je napravio klasičnu pogrešku kada se susreću "veliki" protiv "malih". Podcjenjivanje suparnika. I to teško. Prvo je trener Uroš Stevanović odlučio u bazen poslati ne bap sve najbolje snage. Odmarao je najboljeg igrača, kapetana srpske reprezentacije Nikolu Jakšića. Na tribinama je ostavio i legendarnog centra Duška Pijetlovića. Mislio je - za Riječane će biti dovoljno. Previd br. 1. kasnije će i drugi. U drugoj je četvrtini nakon egala u prvih 8 minuta, Radnički rezultatski solidno odmaknuo. Tu su dionicu dobili 5:1, poveli 8:4. Pola posla napravljeno, jamačno su pomislili. Posebice kada je i nakon treće četvrtine rezultatsko odstojanje ostalo i dalje 4 gola (10:6). No, momčad Primorja EB jest donekle izmijenila, još malo pomladila sastav, ali im je ostala navada iz prošle sezone. Nema predaje, nema odustajanja! U zadnjoj četvrtini su pogađali redom - Brubnjak, pa Rakovac, zatim Crippa iz peterca, te Karlo Babić i to iz kontre - 10:10, pola minute do kraja, domaćin u čudu i nevjerici.

Kada je utakmica ‘otišla‘ u raspucavanje peteraca, e sad je Primorje EB bilo "na konju". Zbog sjajnog mladog vratara, prvaka Europe do 20 godina, Maura Ivana Čubranića. Obranio je Mauro dva šuta i to srpskom reprezentativcu Drašoviću, pa u zadnjoj seriji i Vićkoviću za veselje i veliku pobjedu, iznenađenje kola.

Solaris ‘ugasio‘ Zvezdu usred Beograda

CRVENA ZVEZDA - SOLARIS 10:11 (3:5, 1:1, 2:4, 4:1)

BEOGRAD - Plivalište Milan Muškatirović. Suci: Mišković i Đurašković (obojica iz Crne Gore).

CRVENA ZVEZDA: Mišović (16 obrana), Gajić, Kasum 2, Smith, Danković, Radanović 2, Basara 1, M. Vukičević, Seman, Šulc 4 (1-1), B. Baničević 1, Savić, Minjović. TRENER: Aleksandar Filipović.

SOLARIS: Pavić (10 obrana), D. Akrap, Brajković, R. Akrap, Vrbnjak 2, Petković 3, Vlahović 2, Pelicarić 3 (0-1), Vrdoljak, D. Bulat, Koprčina 1, T. Šparada, L. Štrkalj Goleš. TRENER: Denis Seferović.

PETERCI: C. zvezda 1-1, Solaris 0-1.

OSOBNE POGREŠKE: C. zvezda 8, Solaris 6. ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Danković (29).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: C. zvezda 1-5 (20%), Solaris 0-7.

---------------------------------------------------------------------

Sunčani iz Šibenik su upotpunili briljantan dan hrvatskih klibova u subotnjim utakmicama 1. kola Premier lige. Solaris je naime slavio usred Beograda nad Crvenom zvezdom. Zasluženo, čisto i glatko bez i mrvice sumnje, a u zanimljivim okolnostima.

Naime, pobjednički sastav je imao realizaciju igrača više užasno lošu (0-7). Nisu iskoristili niti jedan jedini peterac. Suparnički vratar je imao čak 16 obrana, pa svejedno, na koncu je slavila hrvatska momčad. U gostima, kod jakog suparnika. Solaris je praktički od početka zauzep pobjednički gard, neovisno početnom vodstvu domaćina (2:1 i 3:2). Konačno, to je Zvezdi bilo i jedino vodstvo. Već do kraja prve četvrtine Šibenčani su ili u prednosti 5:3. Dva gola prednost su održali i u sljedećoj četvrtini, da bi u trećoj dionici momčad trenera Seferovića povela s 4, a bilo e u jednom trenutku i pet pogodaka prednosti (10:5). U zadnjih osam minuta, upro je domaćin iz sve snage ne bi li došli do poravnanja, ali tri boda idu u Crnicu. (dba)

Linker
02. listopad 2024 13:02