EI BAKU

Vaterpolisti protiv Turske

Uz odbojkašice, jedina hrvatska ekipa na Europskim igrama u Bakuu su mladi vaterpolisti koji će şvoj prvi nastup u glavnom gradu Azerbajdžana imati već prvog natjecateljskog dana u subotu 13. lipnja u rano jutarnjim satima protiv Turske.
Piše: HinaObjavljeno: 11. lipanj 2015. 15:11

"Teško mi je bilo što unaprijed govoriti o snazi ove momčadi koja je tek formirana. Radi se o igračima do 17 godina starosti I mlađima kojima je ovo prvi značajniji međunarodni nastup", kazao je izbornik I trener ove selekcije Joško Kreković.

Na EI u vodenim sportovima nastupaju samo mladi sportaši, pa tako vaterpolisti igraju s U-17 uzrastom, a kako su Europske igre 'upale' u kalendar naknadno LEN je s organizatorima dogovorio da vaterpolo turnir bude ujedno i europsko prvenstvo za taj uzrast.

Hrvatska je u skupini C zajedno s Crnom Gorom, Grčkom i Turskom. Pobjednik skupine ide izravno u četvrtfinale, dok se drugo i trećeplasirani križaju sa skupinom A u kojoj su Italija, Rusija, Ukrajina i Francuska.

"Pripreme su bile dobre, a naš cilj je najmanje polufinale," kazao je Kreković I naglasio da je najvažnije da su svi igrači zdravi I spremni za nastup, a on je za ovaj turnir odabrao ovih 13 igrača: Matias Biljak, Marko Blažić, Petar Bratim, Zvonimir Butić, Marin Dašić, Karlo Kreković, Ivan Krolo, Franko Lazić, Jacob Merčep, Lovro Paparić, Duje Pejković, Luka Podrug I Mateo Saftić.

Linker
22. rujan 2024 16:24