AFP
HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

Usain Bolt istrčao 9.85 i srušio rekord mitinga, Čičerova opet bolja od Blanke!

Drugi je put tako Ruskinja u kratkom vremenu bila bolja od hrvatske najbolje atletičarke Blanke Vlašić koja je u Zagrebu također preskočila dva metra
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 13. rujan 2011. 21:57

Ruska visašica Ana Čičerova, aktualna svjetska prvakinja iz korejskog Daegua, pobijedila je na zagrebačkom mitingu, Hanžekovićevom memorijalu, s preskočena dva metra. U utrci na 100 metara Usain Bolt istrčao je 9.85 i tako srušio rekord zagrebačkog mitinga.

Drugi je put tako Ruskinja u kratkom vremenu bila bolja od hrvatske najbolje atletičarke Blanke Vlašić koja je u Zagrebu također preskočila dva metra. No, Čičerova je preko te letvica otišla u prvom, a Blanka u drugom pokušaju, što je i napravilo konačnu razliku.

Ovdje pogledajte kao je Bolt srušio rekord mitinga

Do te visine su obje skakačice bile posve dominantne, dok su na 204 centimetra rušile sva tri puta. U posljednjim pokušajima su i Vlašić i Čičerova bile najbliže tome da letvica ostane mirna, no na kraju je 200 centimetara bilo ono najbolje što su učinile u utorak navečer.

- Nije ovo bila laka sezona za mene, ali je lijepo što sam uspjela pobijediti. Malo sam možda bila umorna danas i neke okolnosti su me možda zaustavile da ovdje napravim nešto više. No, meni je veliki gušt skakati, zato sam danas bila ovdje i hvala svima koji su me podržali večeras - rekla je nakon natjecanja Čičerova.

Druga Hrvatica u natjecanju visa je bila Ana Šimić koja se zaustavila na visini od 190 centimetara. Uspjela je na Savi preskočiti 185 centimetra.

Usain Bolt, najbrži čovjek na svijetu, posjetio je Zagreb i u stilu "dođeh, vidjeh, pobjedih" prohujao tartanom na Hanžekovićevom memorijalu. Pobijedio je u utrci na 100 metara s vremenom 9.85... Najbolje je to vrijeme na 100 metara koje je Bolt ostvario ove sezone, a ujedno je za sedam stotinki popravio dosad najbolje vrijeme ostvareno na Hanžekovićevom memorijalu.

Kim Collins iz St. Kittsa i Nevisa je više od polovice utrke držao Bolta u šaci, no iznenađenje se nije dogodilo. Bolt je u posljednjih četrdeset metara silno pojačao, odmaknuo se od konkurencije, te je ostvario šesto najbolje vrijeme ove godine na "stotki".

Drugi je bio Collins koji nije probio granicu od deset sekundi (10.01), dok je treće mjesto osvojio Richard Thompson s Trinidad i Tobaga u vremenu 10.03.

Pobjednik Memorijalne utrke, one na 110 metara s preponama, bio je Kubanac Dayron Robles. Svjetski rekorder u ovoj disciplini je slavio s vremeno 13.00 čime je postavio najbolji osobni rezultat sezone. Za četiri stotinke je Robles nadmašio aktualnog svjetskog prvaka, Amerikanca Jasona Richardsona. Hrvatski atletičar Jurica Grabušić bio je posljednji osmi s vremenom 14.65.

Kod djevojaka je na 100 metara s preponama najbolja bila Australka Sally Pearson, trenutačno nedodirljiva u ovoj disciplini. Ostvarila je vrijeme 12.68, dok je na 100 metara pobjednicom postala Amerikanka Carmelita Jeter (11.00).

Recimo još da je na 400 metara pobijedio Lashawn Merritt s vremenom 45.22, kod djevojaka je najbolja u istoj disciplini bila Jamajčanka Novlene Williams-Mills (50.31), dok je u utrci 200 metara kod atletičarki prva do cilja došla njena sunarodnjakinja Schillonie Calvert (22.55).

Hanžekovićev memorijal, rezultati

1. Usain Bolt (Jam) 9.85

2. Kim Collins (SKN) 10.01

3. Richard Thompson (Tri) 10.03

1. Ana Čičerova (Rus) 200 centimetara

2. Blanka Vlašić (Hrv) 200

Linker
24. rujan 2024 03:27