AFP
ATLETIKA

Bijesni Robles u mirovini!

Roblesov trener Santiago Antunez izjavio je prije desetak dana za Associated Press kako se njegov štićenik ne želi natjecati zbog, kako kaže, lošeg tretmana "na ljudskoj, osobnoj razini"
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2013. 23:12

Kubanac Dayron Robles, olimpijski pobjednik na 110 metara s preponama iz Pekinga 2008. godine, odlučio je završiti svoju karijeru i odlazi u mirovinu u 27. godini…

U kratkom telefonskom razgovoru za AP, Robles je istaknuo ''kako više ne želi trčati za Kubu'', ali nije ponudio nikakve dodatne informacije.

Roblesov trener Santiago Antunez izjavio je prije desetak dana za Associated Press kako se njegov štićenik ne želi natjecati zbog, kako kaže, lošeg tretmana "na ljudskoj, osobnoj razini". Antunez je dodao kako Roblesovi motivi nisu novčane prirode i kako ne može štićenika nagovoriti da se predomisli.

Roblesov odlazak u mirovinu potvrdili su i u Kubanskom atletskom savezu.

- To je službeno. Robles više ne želi biti član naše reprezentacije. Zatražio je odlazak u mirovinu i to smo prihvatili. Pokušali smo ga nagovoriti da se predomisli, ali on je ostao ustrajan u svojoj odluci – izjavio je Jorge Luis Sanchez iz Kubanskog atletskog saveza.

Na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine Robles se ozlijedio usred finalne utrke, uhvativši se za zadnju ložu desne noge.

Robles je bivši vlasnik svjetskog rekorda na 110 metara s preponama (12.87), koji je nadmašio Amerikanac Aries Merritt (12.80).

Linker
24. rujan 2024 01:20