ODLIČNIH 8 GODINA

Odlazak najtrofejnijeg trenera: Ratko Rudić se oprašta od klupe Barakuda!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2012. 00:56

Tvrdnja za koju ovog trenutka još ne možemo dobiti službenu potvrdu. To je ostavljeno za sutrašnju konferencija za novinare u Zagrebu. No, prema svim spoznajama, kao i onome što se dalo iščitati minulih mjeseci, upravo bi se to trebalo sutra dogoditi.

Iznenađenje? I ne baš. Prvo, Rudiću je nakon olimpijskog finala u Londonu istekao drugi četverogodišnji ugovor. Ugovor za koji je, kada je potpisivan u ljeto 2008, jasno rečeno da je to “vjerojatno zaključni ugovor kao izbornika”. Dalje, ove godine, koji mjesec prije OI, postajalo je sve jasnije da će, neovisno rezultatu u Londonu, Hrvatska od jeseni 2012. imati novog izbornika.

Samo, ozbiljan posao ili projekt se ne vodi emocijama. Ono što je HVS napravio posljednjih 8 godina nije bilo vođeno samo emocijama. Jest, bilo je i ljubavi i strasti. Za sportom, uspjehom, i povratkom Hrvatske u svjetski vrh.

A novi izbornik? Ne brinite, Rudić u 8 godina nije “samo” stvarao igru, momčad, igrače. On je educirao i niz trenera koji su mu bili pomoćnici - Damjanić, Nikolić, Tucak, Kobešćak, Fatović, Asić. Nekoliko različitih generacija, već sada odličnih stratega.

Linker
23. rujan 2024 21:26