Hana Arapović

 RéMY GROS Rémy Gros
STOLNI TENIS

Mladu Hrvaticu za polufinale čeka Ukrajinka, za Olimpijske igre preostale još tri pozivnice

Piše: Siniša BožićObjavljeno: 18. svibanj 2024. 20:29

Hana Arapović plasirala se u četvrtfinale na europskim kvalifikacijama za Olimpijske igre. U osmini finala naša 19-godišnja stolnotenisačica bila je bolja od Španjolke Zhang s 4:2 (-8, 5, 7, 5, -10, 6) te će za polufinale igrati protiv Ukrajinke Pesotske (nedjelja, 12.00). Ako prođe i tu prepreku čekat će je bolja iz susreta Portugalke Yu Fu i Talijanke Vivarelli.

Za Olimpijske igre preostale su još tri pozivnice, da bi postala vlasnica jedne od tih Arapović mora ući u finale ili pobijediti u meču za treće mjesto.

Ivana Malobabić oprostila se od kvalifikacija porazom od Ukrajinke Bratejko s 4:1 (-3, 7, 9, 12, 8). Naša 43-godišnja predstavnica osim suparnice borila se i sa zdravstvenim problemima. Peh ju je pratio od početka turnira u Sarajevu, cijelo vrijeme je na lijekovima te definitivno to nije bilo njeno najbolje izdanje.

No, ništa nije izgubljeno jer njene šanse da će vidjeti Pariz su itekako otvorene. Doduše, nikako joj ne odgovara što je na prvom turniru u finale ušla mlada Hursey i samim time osigurala Igre, Britanka je iza nje na renkingu, ali i dalje ostaje nada da će plasman na Igre Malobabić ostvariti kroz svjetski renking.

Ukupno će se u Sarajevu kroz natjecanje u Pariz plasirati pet igračica, dok će šesta putnica za OI biti odabrana putem renkinga, koji će se zaključiti 11. lipnja. Ostatak europskih predstavnica svoju priliku tražit će putem svjetskog renkinga. U nadolazećim danima naše stolnotenisačice će igrati na nekoliko turnira te će obje probati poboljšati svoj renking. Malobabić ima daleko najveće izglede da se uspije dokopati Pariza, trenutno je 44. na svijetu po rang listi ‘Race to Paris’, ali ispred nje je mnogo igračica koje su već osigurale Igre. Istodobno, Arapović je po tom renkingu 67.

Linker
18. svibanj 2024 20:29