Pucar je opet među 16 na SP-u 

 HSTS
VELIKI USPJEH

Hrvat opet napravio podvig i izbacio favorita, a sad mu slijedi borba za četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Pucaru slijedi meč s Egipćaninom, koji je također kreirao iznenađenje
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 24. svibanj 2023. 20:20

Tomislav Pucar izborio je osminu finala Svjetskog prvenstva nakon što je s 4:3 (9, -8, -9, 9, 7, -6, 6) izbacio Nijemca Dimitrija Ovtcharova.

Velik rezultat za našeg stolnotenisača jer je Nijemac godinama jedan od najboljih europskih igrača, trenutno drži 14. mjesto na svijetu, ali ni ovog puta nije imao sreće s našim reprezentativcem. Zanimljivo je da je to bila repriza meča sa SP-a 2019. u Budimpešti. I tada je Pucar kreirao iznenađenje te pobjedom (4:3) prošao u osminu finala.

- Meč je bio vrlo sličan onom od prije četiri godine. I rezultatski i po toj Pucarovoj dominaciji u zadnjem setu. Da, sve nas je podsjetilo na 2019. Ovo je sigurno bio najbolji njegov meč, ali nema previše vremena za slavlje jer turnir ide dalje, želimo pokušati se popeti još koju stepenicu više ako je moguće - istaknuo je izbornik Neven Karković.

Sljedeći suparnik Pucaru bit će Egipćanin Omar Assar (četvrtak, 18.30), koji je iznenadio Šveđanina Trulsa Moregarda (4:2). Inače, Šveđanin je jedan od većih europskih talenata, a prije dvije godine u Houstonu je srebrni.

- Assar je prvak Afrike, a izbacio je viceprvaka svijeta. Znamo ga dugo, kvalitetan je igrač, a očigledno i u formi. S obzirom na to da igra na svom kontinentu vjerojatno je i posebno motiviran, ima i najviše navijača. Sve je to izazov za nas, bitno da se Tomo odmori koliko može te da pokuša pružiti još bolju izvedbu nego danas te da se ostvari bolji rezultat nego prije četiri godine - zaključio je Karković.

Pobjednik ovog susreta ići će na boljeg iz susreta aktualnog prvaka svijeta Fan Zhendonga te Francuza Felixa Lebruna ili Nijemca Dang Qiua.

Linker
22. svibanj 2024 02:43