PLATIO GA 120.000 EURA

Srpski reprezentativac priznao da je šmrkao kokain: 'Iznevjerio sam vas sve, žao mi je!'

Srpski vaterpolski reprezentativac Nikola Rađen odlučio je sam okončati noćnu moru koju proživljava posljednjih tjedan dana i javno priznati da je uzimao kokain. Glavni krivac za veliki dopinški skandal srpskog sporta ostao je i bez 120.000 eura u Olympiakosu, potjeran je iz kluba, a pitanje hoće li se ikad više vratiti vaterpolu.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 21. svibanj 2015. 12:46

Rađen je sa srpskom reprezentacijom bio i svjetski i europski prvak, ali sve je to prebrisano preko noći, kad je poslije jedne utakmice Olympiacosa ustanovljeno da je "pozitivan na metabolite kokaina, nespecifičnog stimulansa iz grupe S.6 Liste zabranjenih sredstava".

Svjetska federacija za vodene sportove (FINA) zbog toga ga je suspendirala na neodređeno vrijeme, a klub mu je raskinuo ugovor.

"Raskinuli smo ugovor s Nikolom Rađenom jer je koristio narkotike. Žao nam što se to dogodilo, ali ovo je normalna procedura u ovakvim situacijama. Sasvim je razumljivo da, uslijed raskida suradnje, Nikola neće dobiti planirani novac jer je prekršio pravila ponašanja. Ne znam je li se oprostio od suigrača, ali znam da je razgovarao s trenerom i poručio mu da mu je žao zbog svega što se dogodilo", izjavila je generalna menadžerica Olympiacosa Kristina Filingiri.

Rađen i njegova supruga Ana Kokić već su odjavili stan u Ateni i vraćaju se u Beograd, a srpski reprezenativac se prije povratka oglasio otvorenim pismom na Twitteru i javno priznao da je uzimao kokain.

"Zbog velikog interesa javnosti, odlučio sam da se obratim otvorenim pismom. Točno je da su nalazi na doping testu bili pozitivni i da mi slijedi suspenzija. Tokom karijere sam bio testiran više od 20 puta i rezultati su uvek bili negativni. Prihvaćam odgovornost, ali nadam se da ću biti u prilici da se vratim vaterpolu. Napravio sam grešku, koju ću ispraviti, a prvi korak na tom putu je da tu grešku priznam. Žao mi je što sam unio nemir u svoju obitelj, što sam iznevjerio suigrače i trenere i razočarao ljubitelje vaterpola. Nadam se da ću svojim budućim angažmanom ponovno pridobiti njihovo povjerenje", napisao je Rađen.

Linker
21. rujan 2024 19:18