Getty
ŠTO ĆE REĆI DANA?

Sramotan potez prvaka! Werdum otkazao borbu s Miočićem: 'Niti ja se ne bi borio protiv sebe'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 26. siječanj 2016. 10:04

Jedan od ponajboljih UFC boraca, Stipe Miočić je preko noći dobio veliku priliku boriti se za naslov prvaka u teškoj kategoriji. Američki Hrvat je 'uletio' kao zamjena za ozlijeđenog Amerikanca Caina Velasqueza koji se 6. veljače trebao boriti protiv prvaka Fabricija Werduma. Stipe je u posljednje vrijeme nanizao nekoliko velikih pobjeda od kojih je posljednja stigla protiv Andreja Arlovskog i to nakon samo 53 sekunde borbe. Odmah nakon nokauta, Stipe je poslao jasnu i glasnu poruku predsjedniku UFC-a Dani Whiteu - daj mi priliku za naslov! Želje su vrlo brzo bile uslišane, ali Stipin dugogodišnji san ekspresno je ugasio aktualni prvak, Fabricio Werdum koji ne želi okršaj s Hrvatom. Naime, Brazilac tvrdi kako je i on ozlijeđen te bi još uspio stisnuti zube da je u pitanju borba s Velasquezom, ali kako trenutačno nije sto posto spreman.

- Nisam mogao udarati nogama, ali bez obzira na to mislio sam istrpiti bol, stisnuti zube i boriti se s Velasquezom. Da on nije odustao sigurno bih se borio. Nisam na sto posto i ne mogu se boriti. Nisam imao druge opcije, ovu odluku sam donio zajedno sa svojim timom. Nema mene, nema Caina, nema ni borbe.

Nakon ovakve izjave u Miočićevom timu zavladalo je veliko razočaranje i tuga. Nevjerojatno je da je Werdum spreman boriti se s Velasquezom, ali ne i sa Stipom čije bi pripreme za ovu borbu trajale samo 12 dana.

- Svi smo razočarani. Kako to da je Werdum spreman boriti se protiv Velasqueza, a protiv Miočića nije. Prvak ne bi smio birati protivnike, pravi prvak će se boriti s bilo kime. Ako je sad odustao kad je Stipe imao ovako malo vremena za pripremu, mislite da bi prihvatio borbu u slučaju da Stipe ima pravo vrijeme za pripremu? Nadamo se da će se Werdum oporaviti i što prije boriti protiv Miočića - rekao je menadžer hrvatskog borca, Greg Kalikas.

U kratkom komentaru na Facebooku oglasio se i razočarani Stipe Miočić.

- Niti ja se ne bi borio protiv sebe.

Predsjednik Dana White i organizacija UFC-a su se tako našli u velikim problemima uoči UFC-a 196, a govori se kako bi se Stipe sada trebao boriti protiv Josha Barnetta za pojas privremenog prvaka.

- Stipe je uskočio i nema partnera za ples. Ja ću plesati s njim. Razumijem Werduma jer ima 38 godina i ne želi riskirati, ali morao je naći bolju ispriku - rekao je Barnett.

Linker
23. rujan 2024 03:30