Vladimir Dugandžić/CROPIX
TURNIR 'ČETIRI KAFIĆA'

Spektakl na Gripama: Tropic nakon deveteraca do titule, Perišić i Livaja briljirali

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2012. 21:18

FINALE: TROPIC - TEMPERA 6:6 - nakon deveteraca 9:8

U finalu je debitantska momčad prva zatresla mrežu, precizan je bio malonogometaš Banić. Tropic je odgovorio s tri gola u sljedećih devet minuta, zabijali su redom Livaja, Perišić i Obilinović. Tempera se u utakmicu vratila neočekivano brzo, u razmaku od 20ak sekundi Kukoč i Vučko vratili su utakmicu na početak. Novu prednost Tropicu osigurao je drugim golom reprezentativac Perišić, snažnim je udarcem pogodio same rašlje pored nemoćnog Radoševića. S 4:3 se otišlo na odmor, a nakon pet minuta nastavka Križanac je solo-akcijom donio dva gola prednosti Tropicu. Međutim, rezultat se brzo promijenio, Banić je samo minutu kasnije vratio neizvjesnost. Uporni igrači Tempere potpuno su se vratili u utakmicu u 33 minuti preko Nikole Žižića pa je drama bila potpuna. Nešto više od dvije minute prije kraja dvojica najboljih igrača turnira Marko Livaja i Ivan Perišić doveli su Tropic nadomak slavlja. Livaja je asistirao , a Perišić zabio svoj peti gol na turniru. Do kraja utakmice Tempera je svim snagama krenula prema vratima Škorića i uspjela poravnati doslovno u zadnjoj sekundi. Četiri desetinke prije kraja Bačelić - Grgić je svladao Škorića pa je pobjednik turnira odlučen iz kaznenih udaraca.

Strijelci: 0:1 Banić (3') 1:1 Livaja 86') 2:1 Perišić (9') 3:1 Obilinović (11') 3:2 Kukoč (12') 3:3 Vučko (12') 4:3 Perišić (16') 5:3 Križanac (25') 5.4 Banić (26') 5:5 Žižić (33') 6:5 Perišić (38') 6:6 Bačelić - Grgić (40')

Deveterci: Caktaš - 6:7, Laura 7:7, Kukoč 7:8, Obilinović 8:8 , Boljat promašaj , 9:8 Livaja

PRVO POLUFINALE: KAURI – TROPIC 2:7 (2:2)

Prvo polufinale uvjerljivo je pripalo momčadi Tropica, a najzaslužniji za pobjedu bio je Marko Livaja. Od prve minute Tropic je pritisnuo Kauri na njegovu polovicu, nizao prilike, ali odličan je na vratima bio Hajdukov vratar Goran Blažević. Zaustavio je nekoliko pokušaja Livaje i suigrača, a njegovi suigrači su to iskoristili i preko Marka Kvesića i Ante Rebića doveli Kauri do vodstva od 2:0. Međutim, do poluvremena su Livaja i Ivan Perišić uspjeli vratiti Tropic u utakmicu, a u nastavku je na terenu postojala samo jedna momčad. Livaja je odmah na početku drugog dijela probušio Blaževića, uskoro mu se priključio Ivica Mornar s dva gola, a mrežu je zatresao i Ivica Križanac. Visoku pobjedu Tropica zaključio je reprezentativac Perišić

Strijelci: 1:0 Kvesić (5.), 2:0 A. Rebić (10.), 2:1 Livaja (15.), 2:2 Perišić (19.), 2:3 Livaja (21.), 2:4 Mornar (27.), 2:5 Mornar (30.), 2:6 Križanac (32.), 2:7 Perišić (38.)

KAURI: Blažević, A. Erceg, Radeljić, A. Rebić, I. Runje, Tešija, I. Vuković, Goreta, M. Bilić, Zeba, Maloča, Duka, vukušić, Kvesić, Žužul.

Voditelj: Saša Franjkić.

Pjevač: Grupa Boss.

TROPIC: Škorić, Laura, V. Runje, Križanac, Putnik, Habib, D. Gabrić, Obilinović, Perišić, Livaja, Mornar, F. Vojković, Rapaić, Bralić.

Trener: Mladen Perica Štrla. Voditelj: Marko Bralić Keto. Pjevač: Vinko Coce.

DRUGO POLUFINALE: TEMPERA – VANILLA 3:3 (1:0), penalima 2:1

Drugo polufinale bilo je znatno ravnopravnije, i odlučeno je tek iz kaznenih udaraca. Debitant Tempera je na početku drugog poluvremena golovima Bačelić-Grgića i Kukoča imala dva gola prednosti, ali Vanilla se brzo vratila u utakmicu preko Mršića i bivšeg Hajdukovog predsjednika Hrvoja Maleša. Kukoč je pred kraj opet doveo Temperu do vodstva, ali Franko Andrijašević je izjednačio na 3:3 pa su pobjednika odlučili udarci s devet metara. Više sreće i preciznosti imala je momčad Tempere.

Strijelci: 1:0 Bačelić-Grgić (16.), 2:0 Kukoč (24.), 2:1 Mršić (26.), 2:2 Maleš (31.), 3:2 Kukoč (38.), 3:3 F. Andrijašević (39.).

Penali: Vastić promašaj, 1:0 Kukoč, 1:1 Mršić, 2:1 Caktaš, Musa promašaj

TEMPERA: B. Radošević, D. Šimić, Đolonga, Miladin, V. Lalić, N. Žižić, Bačelić-Grgić, D. Banić, Caktaš, J. Vučko, Kukoč, J. Radošević, G. Boljat.

Trener: Hari Vukas, Voditelji: Jure i Stipe Tomaš.

Pjevač: Sandi.

VANILLA: Subašić, Medak, Trivković, F. Andrijašević, Musa, Maleš, Vastić, Bubalo, Tomičić, S. Andrijašević, Martić,

Mršić.

Trener i voditelj: Dalibor Zebić

Pjevačica: Jelena Rozga (opravdano odsutna)

Linker
03. srpanj 2024 11:34