AP
MARKO LIVAJA

'U Interu sam zadovoljan, ali ne bih imao ništa protiv ni da odem na posudbu!'

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 28. prosinac 2012. 12:21

Povratak turnira Četiri kafića iz Spaladium Arene u veliku dvoranu na Gripama bio je uspješan iako se na tribinama, za razliku od prethodnih godina, mogla pronaći slobodna stolica. Organizatori su se trudili da napune dvoranu, dio ulaznica podijelili su i besplatno, ali Gripe ovoga puta nisu bile pune.

Na posjet je možda utjecao i nešto manji broj poznatih nogometnih imena, osobito onih izvan Splita, ali svi koji su došli pogledati turnir mogli su biti zadovoljni prikazanim igrama.

Odličan potez bilo je uvođenje vrata širine pet metara, postignuto je više golova nego u svim dosadašnjim turnirima, a splitska publika na djelu je mogla vidjeti dvojicu igrača koji spadaju u sam vrh hrvatskog nogometa.

Marko Livaja i Ivan Perišić svojim su majstorijama obilježili turnir i još jednom podsjetili navijače Hajduka na činjenicu da je prava šteta što nisu ostavili dublji trag u bijelom dresu. Njih su dvojica najzaslužniji što je četiri i pol tisuće gledatelja zadovoljno napustilo Gripe te što je turnir sačuvao status događaja koji je ljubiteljima sporta obogatio božićne blagdane. Livaja i Perišić su bili nezaustavljivi za sve protivnike i vratare, ne čudi stoga da su im pripale nagrade za najboljeg igrača i strijelca turnira. Turnir je ispunio i svoju humanitarnu svrhu, posebnu zahvalu zaslužio je Ivan Rakitić koji nije mogao doći zbog ozljede ali je centru Mir donirao 20 tisuća kuna.

- Godinama nastupam na turniru i uvijek mi je užitak igrati ovdje. Dobar je potez što su vrata širine pet metara, bilo je više golova pa vjerujem da su gledatelji mogli biti zadovoljni. Pobjedu smo zaslužili, ali ovdje je najmanje važno tko je pobijedio - rekao je reprezentativac Perišić.

Mladi napadač Intera Marko Livaja kratko je bio na odmoru, već se jučer morao vratiti u Milano i priključiti se treninzima svoga kluba.

Nije ga to spriječilo da postane najbolji igrač turnira Četiri kafića, na Gripama je pokazao koliko je moćan.

- Drago mi je igrati pred splitskom publikom. Nisam imao priliku pokazati što znam na velikom nogometu, ali nadam se da ću se jednog dana vratiti i to nadoknaditi. Vremena za odmor nema, Inter nastavlja s treninzima za nastavak sezone - rekao je Livaja. Iza njega je vrlo dobra polusezona u velikom klubu, za 19-godišnjaka je to ogromno priznanje.

- Zadovoljan sam, sve je bilo dobro možda do zadnje utakmice u kojom sam propustio veliku prigodu za pobjedu. Ali život ide dalje, bit će još prigoda i promašaja. U Interu mi je odlično, a nadam se da će biti još bolje. Zasad ostajem u Milanu, vidjet ćemo što će biti u siječnju. Ne bih imao ništa protiv ni da odem na posudbu - dodao je Livaja.

Osim u dresa Intera odjenuo je već i dres hrvatske reprezentacije.

- Volio bih ostati u krugu reprezentativaca i igrati u kvalifikacijama, a nadam se plasmanu u Brazil. Što se tiče kluba vjerujem da možemo uhvatiti Juventus u preostalih 18 kola. Volio bih s Interom osvojiti sve što se može, prvenstvo, Kup i Europsku ligu - zaključio je napadač Nerazzurra.

Linker
05. listopad 2024 07:02