NAJNORMALNIJA STVAR

Šokantno priznanje čovjeka kojeg je Mirko razbio: 'Steroidi nisu varanje! Toga je tona!'

Nekadašnji vrhunski MMA borac Heath Hearing, kojeg ponajviše pamtimo po obračunu s Mirkom Flipovićem, progovorio je o nevjerojatnoj količini dopinga koju uzimaju profesionalni borci. U njegovo vrijeme, najozloglašenija je bila organizacija PRIDE, pod čijim je okriljem nastupao i Cro Cop.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 03. lipanj 2015. 14:49

Hearing je u zanimljivom razgovoru otkrio kako su i sami organizatori u PRIDE-u poticali borce na uzimanje steroida.

"Toga je u Japanu bilo na tone. Čak se i poticalo na jedan način. Nitko na to nije gledao negativno. To je bilo 'cool' čini mi se", prenosi Fight Site riječi borca kojeg je Mirko Filipović pobijedio davne 2003. godine, na PRIDE-u 26.

"To je bio neki standard, poput pravila, kao bilo što drugo. Očito se pokušava staviti cijena svakom sportašu, pa je malo licemjerno ako sportaši pokušavaju postati bolji, a ti ih osuđuješ. Pa vi plaćate da vaši borci pobjeđuju i oni rade sve da bi to i učinili."

Pomalo skandalozno zvuči Herringova izjava da 'steroidi' nisu varanje.

"Svoje performanse poboljšavate i jedenjem zdrave hrane, zar ne? Ako netko ima više novca, on će se kvalitetnije hraniti, imat će bolje uvjete treninga, bolje trenere, bolju opremu, bolji pristup kvalitetnijim stvarima. Sve im to pomaže da pobjede. Ne znam, ali meni je malo licemjerno sve to nekada. Mislim da se odluka mora prepustiti sportašima. Ako žele nešto staviti u sebe, to je njihova stvar. Ja sam liberalan i dopustio bih sve što sportaš želi. Po meni, steroidi nisu varanje", zaključio je popularni 'Crazy horse', koji je karijeru završio iznenađujuće rano, nakon poraza od Brocka Lesnara u 30. godini.

Linker
22. rujan 2024 07:29