foto: facebook
KRENUO KUĆI

ŠOK U SRBIJI Mladi 25-godišnji prvak preminuo na aerodromu dok se vraćao kući za blagdane

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 26. prosinac 2015. 13:58

Srpski trener vaterpolskog kluba Legije, Marko Klajić (25) preminuo je na aerodromu u Varšavi dok se spremao za put u Beograd. Mladi trener je s Legijom bio trećeplasirani u poljskom prventsvu, a također valja napomenuti kako je bio i izbornik juniroske momčadi Poljske. Svoj vaterpolsku karijeru započeo je s devet godina u VK Beograd s kojim je do 2003. godine dvaput bio prvak u mladđim kategorijama.

Od 2003. do 2007. nastupao je za Partizan s kojim je osvajao naslove prvaka Srbije i Crne Gore, odnosno Srbije. Sa 17 godina zaigrao je na EP na Malti za juniorsku selekciju Poljske, sa kojom je učestvovao i na SP 2008..

Ubrzo nakon toga pozvan je u Legiju, za koju je, zbog fakulteta u Beogradu, igrao s prekidima do 2013. kada je i službeno okončao svoju profesionlanu igračku karijeru i posvetio se trenerskom poslu. Postao je trener mlađih kategorija VK Beograd, a potom je preuzeo Legiju.

Kljajić je povodom blagdana krenuo prema Beogradu gdje je trebao provesti nekoliko dana, međutim, prije samog polijetanja za Srbiju mu je pozlilo, a preminuo je na aerodromu u Varšavi.

Linker
22. rujan 2024 11:35