foto: facebook
SMRT VATERPOLISTA

Srbija tuguje, otac neutješan: 'Jednom davno je mom kolegi umrlo dijete, a ja sam se pitao kako živi taj jadni čovjek. Sada znam'

Smrt srpskog vaterpolskog trenera Marka Klajića pogodila je Srbiju, dirnula poljsku sportsku javnost gdje je mladi i perspektivni stručnjak radio te šokirala njegovu obitelj. 25-godišnji Klajić preminuo je na aerodromu u Varšavi dok se spremao za put u Beograd nakon što mu je pozlilo prije samog polijetanja. Točan uzrok smrti još se ne zna.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 27. prosinac 2015. 16:52

Smrt mladog trenera koji je sudjelovao u postavljanju temelja u izgradnji vateporpola kao sporta u Poljskoj, potresla je najviše njegova oca Mišu, koji je u razgovoru za Kurir objasnio kako je Marko uopće završio u Poljskoj.

"Bio je divno dijete, posvećeno obitelji, prijateljima i sportu, u kome se kao trener pronašao i počeo napredovati dok ga smrt nije prekinula. Igrao je u Partizanu. Na početku, u kadetskom uzrastu, zvali su ga u reprezentaciju Srbije, ali je kasnije zaigrao za zemlju svoje majke, Poljsku. Njega, koji je toliko volio život, bio uzoran i skroman momak, s ogromnom ambicijom da postane vrhunski stručnjak, više nema među nama. Jednom davno mom kolegi je umrlo dijete, a ja sam se pitao kako li živi taj jadni čovek s tužnim saznanjem da je zauvek izgubio svoje čedo. Sada znam. Teško je, srce puca od tuge", ispričao je neutješni otac.

Klajić je s varšavskom Legijom bio trećeplasirani u poljskom prvenstvu, a bio je i izbornik juniorske momčadi Poljske. Inače, od 2003. do 2007. nastupao je za Partizan s kojim je osvajao naslove prvaka Srbije i Crne Gore, odnosno Srbije. Sa 17 godina zaigrao je na EP na Malti za juniorsku selekciju Poljske, sa kojom je sudjelovao i na SP 2008.

"Volio je trenirati odmalena. Vodio sam ga svaku noć i kada sam umoran od posla padao s nogu. Naučio sam svaki kamen i banderu u parku čekajući njegov izlazak iz bazena, znajući da mu to čini veliko zadovoljstvo i eto... Koliko život može biti nepravedan", u očaju je zaključio tata Klajić.

Linker
22. rujan 2024 13:33