AFP
NULA INTERESA

SMIJURIJA Mayweather potvrdio ime novog protivnika i razočarao cijeli svijet

Gospodin 'Lova' u ring će ponovno ući 12. rujna ove godine u njegovom drugom domu, MGM Areni u Las Vegasu, a njegov suparnik u tom meču biti će Andre Berto
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 05. kolovoz 2015. 19:15

Najbolji 'pound for pound' boksač današnjice, Floyd Mayweather Jr. (48-0, 26 KO), objavio je datum i mjesto svoje nove borbe te potvrdio ime novog protivnika.

Gospodin 'Lova' u ring će ponovno ući 12. rujna ove godine u njegovom drugom domu, MGM Areni u Las Vegasu, a njegov suparnik u tom meču biti će Andre Berto (30-3, 23 KO). Berto je bio nekadašnja velika nada velter kategorije te je gotovo tri godine držao WBC naslov svjetskog prvaka prije nego mu ga je oduzeo Victor Ortiz. S tim mečom počeo je i gubitak velikih očekivanja boksačke javnosti od 31-godišnjeg Amerikanca.

Nakon poraza od Ortiza, Berto je izgubio mečeve protiv Guerrera (kojem je Mayweather održao lekciju 2013. godine) i Soto Karassa, da bi se vratio s dvije pobjede protiv malo poznatog Upsher Chambersa i Josesita Lopeza, solidnog boksača osuđenog na sudbinu vječnog sparing partnera najvećim imenima u velteru.

Berto trenutno nije rangiran niti u top 10 boksača velter kategorije te je malo reći da je Mayweather izabrao lagani odlazak u mirovinu (ako će se zaista držati svojeg obećanja da mu je ovo zadnji meč), kad u redu za svoju šansu čekaju prave vedete ove kategorije poput Keitha Thurmana, Kella Brooka ili Amira Khana. Da ne spominjemo Dannyja Garciu koji je upravo zakoračio na stepenicu više prelaskom iz superlake kategorije.

Iako Berto, kao i mnogi prije njega, prijeti da će 'naplupati Mayweathera', svatko pametan uložiti će svoj novac na čistu pobjedu Mayweathera u 12 rundi, tijekom kojih će odbiti većinu napada nedoraslog izazivača. Floyd s druge strane hvali Berta kao 'mladog, snažnog i pobjeda gladnog boksača', ali također najavljuje da će u njegovoj rubrici poraza ostati nula.

Ma koliko god Mayweather nastojao Berta prodati kao dostojnog protivnika, malo tko mu vjeruje. Povratnik u svijet boksa, nekadašnji prvak Shane Mosley, komentirao je da je omjer snaga toliko nesrazmjeran da 'ne želi ni pričati o meču'. Budući da TV kuća Showtime meč prikazuje u pay-per-view aranžmanu koji će koštati 65 dolara, budite uvjereni da će monstruozne brojke tzv. 'meča stoljeća' s Pacquiaaom drastično pasti, možda čak i na desetinu onih koje je Floyd ostvario u svibnju.

Ako Berto uveliko ne nadmaši svačija očekivanja (vjerojatno i vlastita) gledat ćemo još jednu stručnu, ali široj javnosti dosadnu boksačku lekciju. S tom razlikom da će ova biti protiv suparnika kojeg nitko ne želi vidjeti u ringu s najboljim boksačem današnjice.

Linker
03. srpanj 2024 04:27