RENATO VUGRINEC

Slovenac u dresu Makedonije: 'Zna se što je Hrvatska, ali nada umire posljednja'

'Nisam puno razmišljao kad sam dobio poziv, znao sam da sam još u stanju igrati rukomet na visokom nivou. Ne mislim prestati dok me god tijelo sluša'
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. siječanj 2015. 23:06

- Nisam najstariji na SP-u?! Bio sam uvjeren da jesam - rekao je makedonski reprezentativac Renato Vugrinec (39), koji je dugi niz godina igrao za slovensku reprezentaciju s kojom je osvojio srebro na EP-u u Sloveniji.

Nakon što je prešao u Metalurg (kod našeg Line Červara), “Vuga” je dobio poziv da igra za Makedoniju. S obzirom da duže vrijeme nije igrao za “deželu”, formalnih prepreka nije bilo. Za Sloveniju je prestao igrati nakon odlaska slavnog Noke Serdarušića, sada kod našeg Ivice Obrvana nastavlja rukometnu “odiseju”.

- Nisam puno razmišljao kad sam dobio poziv, znao sam da sam još u stanju igrati rukomet na visokom nivou. Eto, sad sam tu, zadovoljan sam i ne mislim prestati dok me god tijelo sluša. Imao sam veliku sreću da su me teže ozljede zaobišle i zato toliko trajem. Zadnjih godina treniram više i kvalitetnije nego prije i još se držim.

Kakva je razlika između igranja za Sloveniju i Makedoniju...

- Ništa specijalno, bili smo dobra klapa u Sloveniji, sada smo također dobri. Pokazali smo to u ovim prvim utakmicama, među najiskusnijim smo ekipama (najstariji su na SP-u, jedini s prosjekom preko 30 godina, nap.p) i probat ćemo iznenaditi bilo koga.

Znači i Hrvatsku u sljedećoj utakmici:

- Zna se što je Hrvatska, naše je da probamo, nada umire posljednja. Na papiru je sve na strani Hrvatske, no iako smo se potrošili dosta protiv BiH, dat ćemo sve od sebe...

Linker
22. rujan 2024 13:26