cropix
RUKOMETNA LIGA PRVAKA

PPD ZAGREB - METALURG 19-17 Zagrebaši sjajnom završnicom došli do pobjede!

Teški rukomet, dosadna, spora utakmica, totalno taktičko nadigravanje. To je bio sudar Zagreba i Metalurga. Na sve su se spremili treneri žestokim obranama u prvom redu.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. listopad 2014. 22:13

Teška borba i velika pobjeda zagrebaša, druga ove sezone. Sjajan završnica u kojoj su nakon -2 pokazali "ono kao crkvena zvona". Publika je opet dočekala kraj na nogama.

Jako važna utakmica za oba sastava. Za Zagreb jer je došao do nje s dva neočekivana boda pa se nudila prilika koju već dugo u Europi nije imao.

Razlog? Metalurg je došao s nulom, sada čeka kod kuće Kiel i Pariz i zato je zagrebašima bilo jako bitno da pobjegnu velikom rivalu, koji je, objektivno, i uz sve probleme koje ima, bolje popunjena momčad od Zagreba u ovom trenutku. Realan pratitelj, to lako može zaključiti po svemu.

Teški rukomet, dosadna, spora utakmica, totalno taktičko nadigravanje. To je bio sudar Zagreba i Metalurga. Na sve su se spremili treneri žestokim obranama u prvom redu. Metalurg se nametnuo svojim rukometom, ali je Zagreb u prvom dijelu bio dobar i vodio ponajprije zahvaljujući obrani i raspoloženom Filipu Iviću. Odgovorili su Metalurgu tamo gdje je najjači i makar se nisu nametnuli brzinom, zagrebaši su imali stalnu prednost.

Zagreb je počeo u standardnoj postavi s obranom 5-1, u kojoj je Šprem bio ispred Tončija Valčića, kojeg je Obranović mijenjao u napadu. Metalurg je u osam minuta utakmice samo jednom pripucao na gol i to je fulao Cindrić zicer pred odličnim Ivićem. Tek nakon osam minuta Naumče Mojsovski pogodio je prvi puta za Metalurg.

Mijenjao je Zagreb obranu onog trenutka kada je iz igre izašao Lipovina, kada je Červar pokušao napasti s tri brza igrača ali niska igrača, Zagreb se okrenuo na 6-0, no, ulazak Atmana umjesto Mirkulovskog neke je stvari na tom planu izmijenio pa se Metalurg dobro nosio sa čvrstom obranom Zagreba. Sve bolje.

Makedonski prvak igrao je 6-0 s dvije izmjene obrana - napad. Izlazili su Naumče Mojsovski i Lipovina (Cindrić), ulazili Jonovski i Velko Markovski, a to je bio jako težak posao za napad Zagreba koji ne obiluje izvanserijskim šuterima, pogotovo kada nije krenulo Stepančiću kao inače, pa je pokušao Šebetić.

Zanimljivost je da je na golu počeo Mitrevski, a ne Kocić kako se očekivalo, no, Lino uvijek ima neko iznenađenje.

Zagreb je od prvih osam golova dva zabio iz kontre i 4 iz penala (Horvat), a samo jedan iz igre i to je bio samo znak kako ih teška utakmica očekuje. Raspoložen je bio Zlatko Horvat, otvarao je pore da bi napad mogao lakše disati svojim utrčavanjima. Dobro je bilo na trenutke vidjeti Pavlovića, ali bilo je to sve premalo. Obranović je, naravno, vrlo brzo dobio po nosu od Markovskog. Metalurg je igrao svoju igru, nije štedio nikoga, a Zagreb je u finišu prvog dijela ipak u tom smislu malo popustio, pa se Metalurg još i dobro držao.

U Zagrebovu sastavu veliku minutažu umjesto Šprema dobio Kovačević jer se trebalo hrvati s Metalurgovim divovima. Svatko je morao odraditi svoj dio posla u toj velikoj borbi.

Drugo poluvrijeme su sa 2:2 otvorili Stepančić i Mirkulovski, koji u prvom dijelu nisu uspjeli zabiti ništa. No, Metalurgova lopta u napadu išla je znatno brže i opasnije i Makedonci su se, nakon što je Zagreb otvorio poluvrijeme sa +3, nakon samo osam minuta našli prvi puta na domak egalu, koji su fulali u dva navrata, što je Zagreb iskoristio i čuvao prednost.

Zagreb je tražio bržu izmjenu, probao je i Mihić u 5-1, no, Lino Červar je znao da tu utakmicu ne treba prihvatiti. Nije ga izdalo strpljenje i 13:13, prvi egal u utakmici na semaforu se pojavio u 41. minuti nakon što su naplatili isključenje Brozovića.

Ubrzo su i poveli golom Đukića, a Zagreb je djelovao nesigurno i izgubljeno, pa je Vujović morao posegnuti za time-outom. Atman je djelovao nezadrživo, razbranio se Mitrevski, ohrabrio Cindrić i Zagreb je opasno visio u tim trenucima.

To je probudilo publiku, publika je probudila zagrebaše, koji su u 51. minuti ponovo bili na egalu (16:16) i ubrzo poveli golom Pavlovića (17:16). Doista uzbudljiva završnica.

Koju rješavaju Zlatko Horvat i fenomenalna obrana. A Zlaja, naravno, penal - lob, a što bi drugo. Blago Zagrebu.

Linker
24. rujan 2024 01:12