Bruno Konjević / Cropix
RUKOMETNA SAPUNICA

SEHA pred raspadom i prije nego što je počela: Partizan 'minira' regionalnu ligu!

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. rujan 2011. 13:09

Čini se da od SEHA lige neće biti ništa. Bila bi to totalna propast jedne dobre ideje, nakon što srpski klubovi Partizan i Crvena zvezda, posebno ovaj prvi, što je javno rekao njihov direktor Aleksandar Blagojević, nisu zainteresirani za igranje natjecanja, jer je “sve to neozbiljno, jer nije normalno da se nekoliko dana uoči natjecanja ne znaju osnovne stvari, jer su oni profesionalni klub...”.

Potpuno je pravu i jedina je šteta što to nije rekao prije proteklog vikenda kada je Partizan gostovao u Prešovu i izborio nastup u Ligi prvaka. No, kada je to uspio, čelnici su se oglasili logičnim rezonom, taktički, reklo bi se, ostavivši sve druge na cjedilu, pa tako i ideju da SEHA liga uopće ikada i zaživi kako je prvobitno zamišljeno. Očito, tu svako previše vuče na svoju stranu da bi se našli. Interes ih je spojio, interes će ih, čini se, i rastaviti.

Prvo je Sparkassen trebao biti sponzor, pa je 50.000 eura bilo malo za troškove. Onda se to otkazalo, pa je Digitel dao bolju, barem duplo veću ponudu. Kada je u lipnju bilo izvlačenje natjecateljskih brojeva u Beogradu, kada je Liga prezentirana, svi su rekli da će to biti pun pogodak. Čak su upravo sa strane srpskih klubova rekli da treba odmah krenuti, da nema alternative, dok su, recimo, iz HRS-a bili mišljenja da je ideja dobra, ali da je treba pripremiti. I u HRS-u su se primili toga, uložili sredstva, ljude, ali nisu odradili sponzora zasad i to im je grijeh.

No, Digitel je poslao garanciju da će od Nove godine pokriti sve troškove i da će to činiti sljedećih pet godina. I dodatak da ako se ostvari plus od TV prava, to ide u istu priču. Dakle, sporna su četiri mjeseca do Nove godine, no i to je previše. No, rekli bismo ipak da to nije sporno.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
23. rujan 2024 00:06