Bruno Konjević / Cropix
SEHA LIGA

Iznenađenje u Našicama: Nexe Zagrebu uzeo bod

Nexe je pružilo žestok otpor državnom prvaku, domaći su čak bili bliže pobjedi i da se dogodila ne bi bila nezaslužena, baš suprotno
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. rujan 2011. 13:33

U lijepom ambijentu pred gotovo tisuću gledatelja odigrana je utakmica između dvije najbolje hrvatske momčadi - Nexea i Zagreba. Svakoj od momčadi pripao je bod, a u samoj završnici pobjeda je mogla otići i na jednu i na drugu stranu. U zadnjoj minuti Špiler je Zagrepčane doveo u vodstvo (19:20), a 35 sekundi prije kraja Kopljar je zaradio treće isključenje. Šesnaest sekundi kasnije poravnanje (20:20), sigurni Franjo Lelić bio je precizan iz sedmerca. Zagreb je imao posljednji napad, pokušao je ugroziti odličnog Šunjića, no bilo je to bezuspješno.

U prvom poluvremenu nakon nekoliko početnih izjednačenja, Zagreb se odvojio na +4 gola (3:7). Strpljivom igrom Našičani su došli do izjednačenja (7:7), a potom i poveli (11:8). U tom razdoblju igre domaći su postigli osam golova, a Zagrepčani samo jedan. Ipak, golovima Vukića i Josipa Valčića momčad Ivice Obrvana do odmora smanjuje zaostatak na samo minus 1.

I drugo se poluvrijeme nastavilo s nekoliko izjednačenja Zagrepčana, a potom se Nexe ponovo odvojilo (15:13). Zagreb postiže 4 gola za redom i dolazi u vodstvo 17:15, a u tom razdoblju je odlični Šego 'skinuo’ i sedmerac Barišiću. Zagreb je još dvaput imao po 2 gola razlike, ali pet minuta prije kraja Kozina dovodi Nexe u vodstvo (19:18). No, uzvraća Špiler s dva pogotka za novo vodstvo gostiju (19:20), a onda je uslijedila opisana završnica. Bila je to dobra utakmica s dosta tehničkih pogrešaka. Nexe je pružilo žestok otpor državnom prvaku, domaći su čak bili bliže pobjedi i da se dogodila ne bi bila nezaslužena, baš suprotno.

Nexe - CO Zagreb 20-20

NAŠICE - ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 1000. Suci: Nenad Nikolić I Dušan Stojković (Srbija).

NEXE: P. Lelić, Kozina 1, Mataija 1, Eter, F. Lelić 6 (4), Mrđenović 1, Barišić-Jaman, Varvodić, Kedžo 1, Markotić 4, Slišković 5, Pivac, Obad, Kević, Velić, Šunjić (17 obrana). TRENER: Kasim Kamenica.

CO ZAGREB: Šego (15+1), Marić, Brozović, Stepančić, Kopljar 3, Matulić, Šprem, Špiler 3, Gojun 1, Ivić, Horvat 4 (1), J. Valić 1, Vukić 2, T. Valčić 3, Balić 3, Gal.

TRENER: Ivica Obrvan.

Linker
23. rujan 2024 07:24