Damir Krajač / CROPIX
IMPRESIJE MAJSTORA

Saračević: 'Francuzi ne briljiraju, Švedska igra najbolje, ali nisu najopasniji'

'Danci se vuku, Hansen nije dobar kao inače. Takve baš ne volim. Kada treba, najbolji su. Treba reći da su u Srbiji 2012. mogli otpasti, a otišli su do kraja.'
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2015. 14:14

Nekoliko kratkih pitanja za kolegu Zlatka Saračevića. To je onaj s lijevom rukom, nekad zvijezda, danas talentirani novinar, kojem su sva rukometna vrata, blago njegovim gazdama, otvorena.

Kakva je bila Hrvatska?

- Protiv Makedonije u drugom poluvremenu jako dobra, posebno u napadu, gdje je zabijeno 14 golova s vanjskih pozicija. To je veliki napredak. Na dobrom smo putu. Nismo još blizu maksimuma.

Tko igra najbolje?

- Švedska, našli su se, očito, djeluju vrlo uvjerljivo i obrambeno i napadački.

Mnogi kažu - Njemačka?

- Dobri su, ali to nije iznenađenje jer su to igrači Kiela, Löwena i Berlina, koji igraju vrhunski. Ne znam koliko će biti dobri kada budu odluke.

Francuze ne spominjete?

- Ne briljiraju, nešto ne štima unutar njih, tim više što su smijenili kapetana usred prvenstva. No, kod njih obično pukne pozitivno, ali znalo je biti i negativno.

Danci?

- Vuku se, Hansen nije dobar kao inače. Takve baš ne volim. Kada treba, najbolji su. Treba reći da su u Srbiji 2012. mogli otpasti da je Lazarov zabio zicer, a otišli su do kraja. A to je gotovo ista momčad.

Španjolska?

- Svi su rekli, golmani su problem, a golmani su im najbolji. Svaka utakmica po 20-ak obrana. Iznenadili su, makar su svjetski prvaci.

Linker
22. rujan 2024 17:32