NAVIJAJTE ZA TRICOLORE

Izgube li Francuzi od Švedske, Nikola Karabatić nam dolazi već u četvrtfinalu

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 24. siječanj 2015. 11:38

Hrvatski rukometaši besprijekorno su odradili natjecanje u skupini B s Austrijom, Tunisom, Iranom, Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom. Prvo mjesto u skupini B je osigurano već nakon četiri uvodne pobjede, prema unaprijed utvrđenom “kosturu” naše to rukometaše vodi na četvrtoplasiranu momčad skupine A, a to su Brazilci.

U svakom slučaju, pobjednik naše skupine B i četvrtoplasirana reprezentacija skupine A za par u četvrtfinalu dobivaju pobjednika dvoboja između drugoplasirane ekipe iz skupine C i trećeplasirane iz skupine D.

Utakmice u skupinama C i D na rasporedu su danas, a kolo uoči kraja natjecanja po skupinama stanje je potpuno neizvjesno i nije se dogodio scenarij koji je priželjkivan, a to je izbjegavanje Francuske i Danske, koje figuriraju kao najveći favoriti uz Hrvatsku i Španjolsku, koje su osigurale prve pozicije u prve dvije skupine. Osnovno polazište je bilo to da se prvoplasirane momčadi iz svake skupine ne mogu sastati prije polufinala.

U skupini C po sedam bodova imaju Švedska i Francuska, a oni igraju međusobno u zadnjem kolu. Pobjednika će Hrvatska izbjeći, možda treba navijati da to bude Francuska, no niti Švedska nije nimalo bezopasna. Ekberg, Andersson, Källman i ostali pokazali su odlične igre do sada te ni Karabatićima, Omeyeru i ostalima također neće biti lako.

Dakle, na Hrvatsku će ići jedna od te dvije momčadi, ona koja bude poražena u međusobnoj utakmici.

Naravno, moguć je i rasplet da to ne budu Francuzi ili Šveđani nego trećeplasirana momčad iz skupine D, pod uvjetom da budu bolji od Francuza/Šveđana u osmini finala. Ni to nije isključeno, a ta bi momčad mogla biti Poljska ili Danska. U toj su skupini Nijemci gotovo sigurno prvi, ne i teoretski jer trebaju pobijediti Saudijsku Arabiju, ali u to ne treba sumnjati. Kao i u skupini C u slučaju Francuske i Švedske, i Poljaci i Danci igraju međusobno. Poraženi će ići najprije na par Francuska/Švedska, pobijede li ih, tada su oni naši suparnici u četvrtfinalu.

U rezimeu, sigurno je samo to da naši nakon pobjede u osmini finala idu na nekog iz kvarteta Francuska, Švedska, Danska, Poljska. Kako god, neće biti lako, a potencijalno najbolji suparnik je Poljska, koja nam je uvijek “ležala”.

Linker
22. rujan 2024 19:21