San Jose Sharks 's Dany Heatley (C, front) and Joe Thornton (L) fight for the puck with Columbus Blue Jackets's Derick Brassard during their National Hockey League (NHL) season game at the Globe Arena on October 9, 2010 in Stockholm, Sweden. The Columbus Blue Jackets beats San Jose Sharks 3-2. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND =GETTY OUT=
 AFP
NHL LIGA

San Jose poravnao na 3-3

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2013. 11:09

Nošeni strašnom podrškom s tribina hokejaši San Jose Sharksa poravnali su rezultat u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NHL lige protiv aktualnih prvaka iz Los Angelesa na 3-3...

Sharksi su pogocima Joea Thorntona u prvoj i TJ Galiardija u drugoj trećini upisali tijesnu 2-1 pobjedu protiv Kingsa, čime su izborili odlučujuću sedmu utakmicu serije u kojoj će pobjednik odnijeti sve - ulazak u konferencijski finale.

Thornton je konferencijski finale otvorio brzim pogotkom (u 7. minuti) u situaciji s igračem više, što je bio dovoljno dobar razlog da domaći navijači polude, te gromoglasnim navijanjem nose svoje igrače u ostatku utakmice. Nakon svega četiri minute i 10 sekundi igre u drugoj trećini Galiardi je povisio na 2-0, a konačnih je 2-1 postavio Dustin Brown u 14. minuti druge dionice.

Pogodaka u posljednjoj dionici nije bio, iako je najbliže jednom bio San Jose, koji je propustio nekoliko vrlo dobrih prilika pred kraj susreta kada su se Kingsi više orijentirali prema postizanju pogotka, a ne toliko prema obrani vlastitog gola.

Obojica su vratara obranila po 24 udaraca koja su išla u okvir njihovih vrata, no Jonathanu Quicku je, za razliku od Anttiju Niemiju, jedan pak više izmaknuo pažnji.

Odlučujuća utakmica kalifornijskog derbija igra se u utorak u Los Angelesu, gdje Kingsi još nisu poraženi kada je doigravanje u pitanju (šest pobjeda). Štoviše, gledamo li i regularni dio sezone Los Angeles je na nizu od 13 pobjeda na svom ledu!

NHL doigravanje, Zapadna konferencija, 6. utakmica:

San Jose - Los Angeles 2-1

Serija je izjednačena na 3-3

Linker
24. rujan 2024 00:22