AFP
NHL

Los Angeles KingsI plasirali se u finale doigravanja Zapadne konferencije

Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2013. 21:38

Aktualni NHL prvaci, hokejaši Los Angeles Kingsa plasirali su se u finale doigravanja Zapadne konferencije svladavši na domaćem ledu u odlučujućoj sedmoj utakmici drugog kruga San Jose Sharkse sa 2-1.

Junak pobjede Kingsa bio je Justin Williams (24:11, 27:08) koji je postigao oba pogotka svoje momčadi. Prvo je ugurao pločicu u mrežu iza vratara Sharksa Anttija Niemija nakon što se ona snažno odbila od ograde iza gola, a Niemi ju, prema mišljenju sudaca, nije dovoljno dobro pokrio. Naletio je Williams i s nekoliko snažnih udaraca po Niemijevoj rukavici izbio pločicu vrataru iz ruke i ona je otklizala u mrežu.

Na 2-0 Williams je povisio preciznim udarcem iskosa s lijeve strane nakon odlične kombinacije u kojoj su sudjelovali Anže Kopitar i Slava Vojnov.

Nadu gostima vratio je Dan Boyle (45:26) preciznim udarcem s plave linije, ali usprkos pritisku Sharksa do kraja utakmice domaći vratar Jonathan Quick je s nekoliko sjajnih obrana uspio zadržati minimalnu prednost svog sastava.

Zanimljivo, u svih sedam okršaja Kingsa i Sharksa pobijedila je domaća momčad.

Kingsi će u finalu zapada igrati protiv boljega iz dvoboja Chicago Blackhawksa i Detroit Red Wingsa, trenutačni omjer u pobjedama u toj seriji je 3-3, a odlučujući sedmi dvoboj na rasporedu je večeras u Chicagu.

Finale Istoka još ranije su osigurali Pittsburgh Penguinsi i Boston Bruinsi soji su sa po 4-1 u pobjedama svladali Ottawa Senatorse, odnosno New York Rangerse.

POLUFINALE ZAPADA:

Los Angeles - San Jose 2-1

(Los Angeles je pobijedio sa 4-3 u pobjedama)

Linker
24. rujan 2024 02:32